Rektör Çuvalcı açıkladı: "TEKNOFEST Trabzon için hazırız"

3. Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı (DOKKAF22) öncesinde basın toplantısı yapıldı.

Rektör Çuvalcı açıkladı: "TEKNOFEST Trabzon için hazırız"

Haber61 Haber Servisi

Cumhurbaşkanlığı insan Kaynakları Ofisi Koordinatörlüğünde planlanan 3. Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı (DOKKAF22) Şenol Güneş Spor Kompleks Medical Park Stadyumu’nda 4-5 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili buğun KTÜ’de rektör Hamdullah Çuvalcı basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Toplantıya KTÜ rektörü Prof. Dr Hamdullah Çuvalcı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş ve Prof. Dr. Cemil Rakıcı, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Serencam ve basın mensupları katıldı.

Rektör Çuvalcı açıkladı:

Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı şöyle konuştu;

"Öğrenciler için bulunmaz nimet. Onların lehine çok önemli bir olay. Paneller, seminerler, insan kaynakları ile görüşmeler olacak. Çok sayıda sektörden katılım olacak. Fuara katılanlara sertifika da verilecek. Sadece öğrenci lehine değil firmalar içinde önemli bir insan kaynağı gelecek. Trabzon Valiliği Büyükşehir Belediyesi ve Trabzonspor ana sponsorlar. Onlara teşekkür ediyorum. Trabzon'da öğrenciler için konaklama problemi yok. Cumhurbaşkanlığı, Tübitak harçlık veriyor. Herşey öğrencilerimiz için. Teknofest gençliği çok iyi geliyor. Bu nedenle bu fuarı yapıyoruz. Paydaşımız olan üniversitelerde teşekkür ediyoruz. 

Rektör Çuvalcı açıkladı:

20 BİNİN ÜZERİNDE KATILIM BEKLİYORUZ

Daha önce 17 bin öğrenci katılımı oldu. Bu sene yapacağımız fuara da 20 binin üzerinde katılım bekliyoruz. Şehirden ücretsiz seferler yapılacak. 

TEKNOFEST TRABZON İÇİN HAZIRIZ

Trabzon'da bu büyüklükte bir alan yok. Çok isteriz ama altyapı olarak hazır olmak gerekiyor. Ama önümüzdeki yıllarda talip olabiliriz. Tamamı olmasa da bir ayağının burada olması için çalışma var. Üniversitemiz ve şehrin tanıtımına önemli katkısı olur. Şehrin dinamiklerinin bir araya gelip karar vermesi lazım. Biz hazırız her türlü desteği veririz.

Rektör Çuvalcı açıkladı:

ŞENLİKLER İÇİN BİR ŞEYLER YAPACAĞIZ 

Şenlikler Mayıs ayında inşallah bir şeyler yapacağız. Devletin böyle bir desteği yok, sponsorlarla bir şeyler yapmak istiyoruz. Bu bir imkan meselesi. Gönül ister ki daha fazla yapalım, buna karşı değiliz."

Bilgilendirmede ise şu ifadelere yer verildi;

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde planlanan 3. Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı (DOKKAF’22) Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda 4-5 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Ülke çapında 12 bölgede, 151 üniversitenin katılımı ile gerçekleştirilecek olan 12 fuardan birisi olan DOKKAF’2022 Kariyer Fuarı’nı, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve bölgedeki 7 paydaş (Artvin, Rize Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya, Trabzon, Giresun, Bayburt ve Gümüşhane) üniversiteden, 20 bin civarında üniversite öğrencisi ve mezunlar ziyaret edecektir.  

Öğrenciler ve mezunlar, kariyer yolculuklarında; iş ve staj olanakları ile kişisel gelişim ve sosyal etkinliklere katılma fırsatı yakalayacaktır. 

Fuarların amacı; bölge üniversitelerindeki gençleri, Türkiye’nin önde gelen kurum/kuruluşların temsilcileri ve insan kaynakları ofisleri ile bir araya getirmek, onların firmalarını tanıma, staj ve iş bulma fırsatlarından yararlanma imkânına sahip olabilmesini sağlamak ve sektörün talep edeceği kalitede mezunlar olarak hazırlanabilmelerini sağlamaktır.  

Fuara katılacak olan öğrenci ve mezunlar etkinliğe geldiklerinde firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş/staj fırsatları, kariyer imkânları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alabileceklerdir. Ayrıca çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, mülakat simülasyonlarına ve firmaların insan kaynakları temsilcileriyle yapılacak mülakatlara katılabileceklerdir.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, 4-5 Mart 2022 tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenecek olan fuara 8 paydaş üniversitenin yanı sıra; 

Ağaç İşleri, Kâğıt ve Kâğıt Ürünleri 11, Bilişim Teknolojileri 12, Eğitim 15, Elektrik ve Elektronik 7, Enerji 6, Eczacılık/Biyoteknoloji 3, Finans 7, Gıda 15, Giyim 1, İnşaat 11, Kimya, Petrol, Lastik ve Plastik 9, Kültür, Sanat ve Tasarım 2, Otomotiv 6, Sağlık ve Sosyal Hizmetler 15, Savunma Sanayi 9, Bakanlıklar ve Kamu Kurumları 19, Sivil Toplum Kuruluşu 12, Danışmanlık Hizmetleri 4, Sigorta Hizmetleri 3, Peyzaj ve Şehircilik 3, Maden 3, Makine-İmalat 8, Metal Sanayi 2, Mühendislik 5, Telekomünikasyon, 3, Medya, İletişim  Yayıncılık 3, Toplumsal Hizmetler 2, Turizm, Konaklama ve Yiyecek-İçecek 11, Ulaştırma, Lojistik ve Haberleşme 10, Uzay Endüstrisi ve Havacılık 3, Trabzon’daki İl Müdürlükleri 32, Tarım, Veteriner, Su Ürünleri 3  olmak üzere 254 Adet kamu ve özel sektör kuruluşunun da yer alacağını belirtti. 

Prof. Dr. Çuvalcı konuyla ilgili “Katılımcı kurum, kuruluş ve işletmeleri de insan kaynakları alanında destekleyecek olan fuarımızda; tüm katılımcılar, meslekleri hakkında ayrıntılı bilgi edinme, kariyer planlarına yön verme, bölgemizde faaliyet gösteren birçok firma ile tanışma, kendi markalarını oluşturma ve girişimcilik hakkında fikir alışverişinde bulunma fırsatı elde edeceklerdir. İşverenler, üniversitelerin öğrenci ve mezunları ile iletişim kurma ve iş staj olanaklarını değerlendirme imkânı bulacaklardır. Ayrıca fuar süresince gerçekleşecek kişisel ve mesleki gelişim etkinlikleri, seminerler, bilgilendirme oturumları, atölye çalışmaları, mülakat simülasyonları gibi etkinliklerle gençlerimizin eğitim, ilgi ve becerilerine uygun kariyer alanlarını belirlemelerine fırsat sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Öğrenci ve katılımcıların kayıtlarını https://www.yetenekkapisi.org/ adresinden gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Çuvalcı, katılımcı öğrencilerin tamamına e-sertifika vereceklerini de belirtti. Ayrıca fuarın sağlıklı şartlarda gerçekleştirilebilmesi için tüm destek kurumları ile birlikte önlem alındığını da belirten Rektör ÇUVALCI bu amaç ve hedefler doğrultusunda, 4-5 Mart 2022 tarihinde 3. Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı (DOKKAF’22) Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu’nda düzenlenecek olan bölgemizin önemli organizasyonlarından ‘Doğu Karadeniz Kariyer Fuarına (DOKKAF’22) tüm ilgililerin katılımını beklediklerini dile getirdi.

Fuar ile ilgili tüm bilgilendirme için; Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı (dokkaf.com) adresini ziyaret ediniz.

Rektör Çuvalcı açıkladı:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber