Ramazan’da vatandaşlar balık tercih ediyor mu? İşte Trabzon’daki tezgâhlarda son durum

Ramazan’ın gelmesiyle birlikte Haber61 ekibi olarak Trabzon’da vatandaşların balık tercih edip etmediğini balıkçılara sorduk. İşte detaylar…

Ramazan’ın gelmesiyle vatandaşların iftar ve sahur için alışverişleri yoğunlaştı. Peki vatandaşlar ramazan ayında balık almayı tercih ediyor mu? Haber61 ekibi olarak Trabzon’daki balıkçılara durumu sorduk.

Trabzon’da balıkçılık yapan Emin Avcı, vatandaşların balığı tercih ettiğini söyledi. Avcı, açıklamalarında “Et fiyatları çok pahalı olduğu için millet balığa yöneldi. İstavrit şu anda 50 lira. 1 kilo alınsa 3-4 kişinin karnı doyar. Somonun kilosu 150 lira. Levrek 220’den 250’ye kadar var. Çupra 250 lira civarı. 150’den 300’e kadar da mezgit var. Şu anda talep güzel” ifadelerini kullandı.

Bazı balıkçılar ise istavritin kilosunun 50 lira olduğunu ancak yine de vatandaşların tercih etmediğini ifade etti.

Bir başka balıkçı İbrahim Örseoğlu, “Her çeşit var. Ramazan bu yıl güzel geçecek. Av sezonunun bitmesine daha bir ay var. Ramazan ile birlikte bitiyor. Şu anda bir kilo kıyma 500 lira, bir kilo balık 50 lira. İstavritin kilosu 60 lira. Levrek 200 lira. Bir kilo levrekle birlikte 4-5 kişi sofradan kalkar. Çupra 200, somon 130-150 liraya var. Şu anda en ucuz olan şey balık.” şeklinde konuştu.

Balıkçı Gökmen Çiçek ise “Ramazanın ilk iki haftasında millet tavuk et alır. Şimdi balık ucuz. 50 lira istavrit. Somon 150 lira. Fiyatlar normal. Gayet ucuz balık.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler