Protokolden şık olmayan davranış!
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği ödül gecesi, başarılı gazetecilerin emeklerinin taçlandırıldığı anlamlı bir organizasyon olarak hafızalarda yer etti.
Programın ilk bölümünde salonda protokol üyelerinin yoğun katılımı dikkat çekti. Ancak ilerleyen saatlerde protokol, program sebebiyle salondan ayrıldı.
Protokol üyelerinin ardından salondaki atmosfer bir anda değişti. Bu kez salonda gazeteciler ve aileleri kaldı.
Belki de o an, ödülünü almak için sahneye çıkan bazı basın mensupları küçük bir burukluk yaşadı. Çünkü o ödüller; yağmurda, karda, kavurucu sıcakta görev yapan, gece yarısı habere koşan, çoğu zaman mesai saati bile belli olmayan gazetecilerin emeğinin karşılığıydı.
Elbette herkesin programı olabilir, başka sorumlulukları bulunabilir. Ancak gazetecilerin yıl boyunca verdiği emeğin takdir edildiği böylesine özel bir gecede, protokolün büyük bölümünün program tamamlanmadan salondan ayrılması dikkatlerden kaçmadı.
“Gazetecilerin gecesi yeterince önemli değil miydi?”
Gecenin ilerleyen bölümünde oluşan tablo, ödül alan birçok isimde bu soruyu akıllara getirdi. Çünkü alkışların en çok ihtiyaç duyulduğu anlarda salonun önemli bir bölümü boşalmıştı.
Sonuçta ödüller sahiplerini buldu, hatıra fotoğrafları çekildi ve gece tamamlandı. Ancak geriye, emekleri ödüllendirilen gazetecilerin hafızasında küçük de olsa bir kırgınlık kaldı.


