Prof. Dr. Erol Erduran "Lösemi Çocuklar Haftası'nı kutluyorum"

Trabzon Lösemili Çocuklara Yardım Derneği "Lösemili Çocuklar Haftası"na yönelik mesaj yayımladı.

Prof. Dr. Erol Erduran "Lösemi Çocuklar Haftası'nı kutluyorum"

Trabzon Lösemili Çocuklara Yardım Derneği yönetim kurulu adına Prof. Dr. Erol Erduran "Lösemili Çocuklar Haftası" a özel bir mesaj yayımladı.

Erol Erduran mesajında lösemili çocukların gününü kutladı ve sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dilediğini belirtti.

Erduran "Lösemili Çocuklar Haftası" a özel yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

"2-8 kasım Lösemili Çocuklar Haftası münasebeti ile tedavi gören, tedavisi biten tüm lösemili çocuklarımızın bu gününü kutluyor hepsine sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Tedavi süreci uzun ve bir çok sorunlar ile dolu olan tedavi altındaki yavrularımıza acil şifalar diliyorum.

Geldiğimiz noktada hastalığının tipine göre lösemi, %65-90 arasında değişen tedavi olma şansı yakalanmış bir hastalıktır. Hastalığın tedavi sonrası da uzun süreli yan etkileri ortaya çıkmaktadır. Bu yan etkilerin bazıları 10 yılı aşkın bir süreden sonra bile karşımıza çıkmaktadır. Sonuçta, son yıllarda hastalık takip ve tedavisinde uygulanan yeni yöntemler sağ kalım oranı yüksek oranda artmış Löseminin, bu hafta nedeni ile yeniden gündeme getirmenin gerekliliğini vurguluyorum.

Lösemi artık tedavi edilebilir ve tedavi şansı yüksek olan bir hastalıktır. Ülkemizde uygulanan lösemi teşhis, takip ve tedavileri de dünya ile eş zamanlı aynı tedavi protokolleri ile yapılmaktadır. Bir kez daha, tüm tedavi gören çocuklarımızın Lösemi Çocuklar Haftası'nı kutluyorum"

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber