Prof. Dr. Çavdar Haber61’in sorularını yanıtladı

“Sadece bir sekreterden oluşan hizmet yapısını değiştireceğiz!”

Prof. Dr. Çavdar Haber61’in sorularını yanıtladı

Haber61/Haber Servisi - Doğu Karadeniz’deki tüm elektrik mühendislerinin baplı olduğu Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’nin 15. Genel Kurulu bir ay sonra yapılacak. Seçimler oldukça heyecanlı geçiyor. ‘Doğal Oluşum Grubu’ adı altında mevcut yönetime bayrak açanların başkan adayı Prof Dr İsmail Hakkı Çavdar, “Güçlü itibarlı EMO için” yola çıktıklarının altını çizdi. Çavdar Haber61 TV’de Levent Ustabaşı’nın sorularını yanıtladı.


Türk Mühendis Ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesinin Olağan Genel Kurulu 25 Şubat 2018 Pazar günü yapılacak. Pof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar, Doğal Oluşum Grubu olarak şube yönetimine talip olduklarını açıkladı.

AÇIKLAMALARIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Çavdar,”Teknoloji en fazla elektrik-elektronik alanında gelişiyor. Elektronik ortam olmasa neredeyse gelişme de olmayacak. Buna rağmen elektrik-elektronik mühendisleri bu önemden ve gelişmeden yeterince yararlanamıyor. Sadece Trabzon bölgesinde 600’ü aşkın işsiz sayılabilecek elektrik-elektronik mühendisi var. Birçok meslektaşımız da asgari ücretle çalışmak zorunda kaldı. Bunları da işsiz sayıyoruz. Gittikçe önemi düşen ve önemsenmeyen meslek dallarından biri hâline gelen elektrikçileri bu durumdan kurtarmak istiyoruz.” dedi.

Bu arada Doğal Oluşum Grubu adına da yazılı bir açıklama yapıldı.  Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Meslek örgütlenmelerinin amacı, oluşumun zemini olan meslek dalının gelişimini, zamanın her manadaki yıpratıcı etkilerine karşı korunmasını sağlaması, dolayısıyla söz konusu mesleği tercih etmiş, hayatını buradan kazanan mensuplarının yaşam standartlarının yükseltilmesine katkı sunmasıdır. Yanı sıra ülkenin gelişmesine, bu alanda yenilikler üretmesine projeleriyle destek vermesidir. Aslında her sivil toplum oluşumunun tam da bu noktada ülkesine ve milletine kaşı sorumluluğu bulunmaktadır. Devletimizin ortaya koyduğu 2023–2053–2071 vizyon hedeflerine ulaşılmasında ülkemizin yetişmiş beyinlerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Yerinde sayan, üretmeyen, sorunlara çözüm bulamayan değil, aksine araştıran, geliştiren, üreten ve hedeflerine koşar adım yaklaşan bir Türkiye için elektrik mühendisleri odası gibi, teknolojinin tam da merkezindeki oluşumun büyük sorumluluğu vardır. Bu nedenle yetişmiş, üreten potansiyeli olan beyinler olarak bizlerin ülkemiz adına yükümüz çok daha ağırdır. Bunu böyle hissetmeliyiz. Bu sebeple Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesinin geride kalan süre içindeki yönetimlerine teşekkür ediyoruz. Ellerinden geleni yapmak için gayretleri olmuştur. Ancak biz emekleyen değil, yürüyen değil, koşan bir Türkiye istiyorsak yapılanlar yeterli diyemeyiz.

Bu nedenle; Türkiye’de Elektrik Mühendisleri Odaları arasında en az eğitim verilen şubesi unvanını elinde tutuyorsa, elektrik ve elektronik gibi teknolojik tüm gelişmelerin merkezindeki bilim dalına ve onun uygulayıcılarına sadece bir sekreterden oluşan personel yapısıyla hizmet ettiğini zannediyorsa düzeltmeye talibiz. Sahip olunan üye yapısını değerlendirerek mesleki gelişmeleri ve teknolojik atılımları takip eden ve üyelerine rehberlik yapabilen konumda değilse, yeni mezun mühendisleri adeta yapa yalnız bırakıp, Türkiye çapında istihdamı ve diploma haklarının elde edilmesi için genel merkez ve diğer platformlarda mücadele vermiyorsa, bunları düzeltmek için biz varız diyoruz.
Üye veri tabanının dahi sağlıklı şekilde oluşmadığı, kimin ne iş yaptığının veya hangi konuda uzmanlığı olduğunun bilinmemesi ile sorunlar karşısında çözümsüzlük meydana getiriyor ve yeni mezun mühendislere de iş fırsatları oluşturamıyorsa; yönetim değişikliği kaçınılmazdır.

Enerji üretimi ve iletimi alanında en önemli konumda yer alan Doğu Karadeniz bölgesinde, üretim faaliyeti yapan işletmelere bilimsel rehberlik yaparak ÜRETİM-ÇEVRE dengesinde ülke menfaatine odaklı politikalar geliştiremiyorsa yöneticiler düşünmelidir.  

SMM (Serbest Müşavir Mühendis) düzenlemelerini teknolojik gelişmelere göre yeniden yapılandırıp ülke ve üye yararına uygun hale getirip elektronik, biyomedikal, haberleşme ve kontrol alanına mühendis yetkisi veremiyorsa kendimizi sorgulamalıyız. Benzer birçok odanın var iken üyelerinin bir araya gelebileceği, tecrübe ve bilgi kaynaşmasının yapılabileceği sağlıklı ve adına yakışır mekanı halen daha bulunmayan bir şube yönetiminin artık değişim zamanı gelmiştir.
Enerjisi adında saklı Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesinin; Devletimizin Milletiyle birlikte koşmaya başladığı bu zamanda mühendis bilgisi ve zekasını da yanına alarak, gerçek manada bağımsızlık için yerli ve milli anlayışına odaklanmış, teknolojiyi satın alan değil, geliştiren, şikayet eden değil çözüm bulan, dinamik ve çok daha hızlı koşacak bir ekibe ihtiyacı vardır.

Böylece kendi sahamızdaki bilimsel başarılarımızla ay yıldızlı bayrağımızı gönderde gururla dalgalandıracak, Türk Milletine karşı sorumluluğumuzu ancak yerine getirmiş olacağız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler