Pazar yerleri açıldı vatandaş akın etti! Esnafın sitemi var!

Pazar yerlerinin açılması sonrası vatandaşlar alışveriş için akın etti.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında kapatılan Pazar yerlerinin 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri kurulması ile ilgili alınan karar sonrasında Trabzon ‘da bugün Pazar yerleri kuruldu.

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada pazar yerlerinin 10:00-17:00 saatleri arasında açık olacağı, vatandaşların ikametgahlarına en yakın Pazar yerine yaya olarak gidebilecekleri belirtilmişti.

Haber61 ekibi kurulan semt pazarlarını dolaştı ve vatandaş ile esnafın görüşlerini aldı.

1 günlük Pazar izninin yeterli olmadığını belirten Pazar esnafı, marketlerin her gün açık olmasına rağmen pazarların kapalı olmasına tepki gösterdi. Ayrıca esnaflar pazarların kurulması ile beraber marketlerin fiyatlarını düşürdüğüne dikkat çekti.

Trabzon Seyyar Semt Pazarcılar Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu’da yaptığı açıklamada haftada 1 günlük pazarı yeterli olmadığını, pazarcıların yüzde 80’ninin açmadığını belirtip, 15 Mayıs’ta Pazar kurma süresinin 3 gün olması gerektiğini belirtti.

Emirzeoğlu “Üreticinin malı çıkmış elinde kalıyor. Vatandaş eve hapsolmuş artık sokağa çıkmak istiyor. Haftaya bir güne sığdırılması hem bizi hem de vatandaşı olumsuz etkiledi. Bizim pazarcılarımız tonajlı mal çalıştığı için 20-30 kuruşla mal satıyor. Yarın olmadığı zaman tedirgin. Zaten Pazarın yarısı açmamış. Biz içişleri bakanlığımıza önergeyi verdiğimiz zaman haftanın 3 günü müsaade edin diye ama ne hikmetse, bilim kurulu nasıl bir karar vermişse, sabah 10 akşam 3 ile sınırlandırdı haftada 1 gün. Valimize, Belediye başkanımıza, Kaymakamımız olsun hepsine teşekkür ediyoruz. Bütün mahallelerimizde pazarlarımız açık. Bütün önlemleri alacak hizmet veriyoruz.”

Haftaya 3 gün olmalı

Önümüzdeki hafta pazarımız açılacak, ayın 15’i bayramın 2. Gününe denk geliyor. Burada yine vatandaş etkilenecek. Biz istiyoruz ki bunu Pazartesi, Salı, Çarşamba 3 güne yayalım. Hem daha rahat hizmet olur hem de bu kadar yoğunluk olmaz.

Marketler fiyatını indirdi

Daha düne kadar Pazarlar kapalıyken marketlerde fiyatlar 1’e 3 ken pazarlar açıldığında ne hikmetse yarı yarıya indi. Bu fırsatçılığa da bir son verelim artık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber