Osman Kalyoncu’dan 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü mesajı

Osman Kalyoncu İstiklal Marşımızın 103. Yıldönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Osman Kalyoncu’dan 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat belediye başkan adayı Osman Kalyoncu İstiklal Marşımızın 103. Yıldönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kalyoncu Şunları Söyledi:

“İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıldönümünü anıyoruz.

İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen Ersoy, İstiklal Marşı'yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuştur. Mehmet Akif Ersoy, halkımızın gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşayan Mehmet Akif, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu'yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, milli mücadeleye değerli katkılarda bulunmuştur.

Başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bu mücadeleyi veren herkesi rahmet ve minnetle bir kez daha ve yeniden yad ediyoruz. Onlar istiklâl mücadelesiyle aslında aziz milletimizin istikbalini de inşa ettiler ve bugün yaşadığımız hayat, sahip olduğumuz her değer onların mücadelesinden izler taşıyor. Bize ve genç nesillerimize düşen en temel vazife de bu mücadeleyi daima diri tutmaktır. Bu mücadelenin sadece bugün değil, yarın da yaşaması için mücadele etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Meclisi'nde kabulünün 103. yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, destan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bayrak, vatan uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber