Ortahisar Belediyesi tarafından plastik atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüme kazandırılması amacıyla hayata geçirilen “Yere Atma Potaya At” projesi, okullarda uygulanmaya devam ediyor.
Proje kapsamında bu hafta geri dönüşüm çalışmalarındaki başarılı uygulamalarıyla öne çıkan Trabzon Fen Lisesi, Tevfik Serdar Anadolu Lisesi ve Özel Girne Koleji’ne basketbol potası şeklindeki geri dönüşüm kumbaraları yerleştirildi.
3 OKUL DAHA PROJEYE DAHİL EDİLDİ
Trabzon Fen Lisesi, Tevfik Serdar Anadolu Lisesi ve Özel Girne Koleji, geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüme kazandırılması yönündeki çalışmalarıyla projeye dahil edildi.
Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer İskender ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ezgi Kazan’ın katılımıyla düzenlenen programda, söz konusu okullara sıfır atık potaları yerleştirildi.
Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde geri dönüşüm çalışmalarında başarılı olan okulların da projeye dahil edilmesiyle birlikte pota yerleştirilen okul sayısı 15’e yükseldi.

616 KİLOGRAM PLASTİK ATIK TOPLANDI
Proje kapsamında pota yerleştirilen okullarda bugüne kadar toplam 616 kilogram plastik atık toplandı. Toplanan plastik atıklar geri dönüşüme kazandırılırken, öğrencilerin günlük yaşamlarında geri dönüşüm alışkanlığı edinmeleri hedefleniyor.
Ortahisar Belediyesi, proje ile plastik atıkların çöpe gitmeden kaynağında ayrıştırılmasını ve ekonomiye kazandırılmasını amaçlıyor.

İSKENDER: “GELECEK ADINA UMUT VERİYOR”
Programda konuşan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer İskender, çevre bilincinin küçük yaşlarda kazandırılmasının önemine dikkat çekti.
İskender, “Ortahisar Belediyesi olarak, okullarımızda çevre bilincini yerleştirmek, öğrencilerimizi teşvik etmek amacıyla çeşitli projeler yürütüyoruz. Geri dönüşüm konusunda başarılı olan okullarımıza da, basketbol potası şeklindeki geri dönüşüm kumbaralarını hediye ediyoruz. “Yere Atma Potaya At” projemizle, öğrencilerimizin geri dönüşümü günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmelerini, plastik atıkların çöpe gitmeden kaynağında ayrıştırılmasını ve ekonomiye kazandırılmasını hedefliyoruz. Okullarımızın, öğrencilerimizin bu konudaki duyarlılığı bizleri çok mutlu ediyor, gelecek adına umut veriyor. Gösterdikleri hassasiyet için okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.