Ortahisar meclisinden operasyona destek

Ortahisar Belediye Meclisi Barış Pınarı Operasyonuna destek amacıyla olağanüstü toplandı.

Ortahisar meclisinden operasyona destek

Haber61 Haber Servisi

Ortahisar Belediye Meclisi meclis toplantrısında partilerin grup başkanları açıklamalarda bulundu

CHP Ortahisar Grup Başkanı Cüneyt Zorlu konuşmasında  "Bugün burada vatanımız için önemli bir amaç için toplanmış bulunuyoruz. Bizim hiç bir ülkenin toprağında gözümüz olamaz. Gözü olanın da gözünü oynarız. İzlenen dış politika Türkiye'nin menfaatine bir politika olmadığını gördük. Coğrafya ya tarafsız bakılması gerektiğini her fırsatta söyledik.  Suriye'deki egemenlik kayıtsız şartsız Suriye halkının olmalıdır. Türkiye'nin kendi güvenliği için Suriye topraklarında yürüttüğü operasyonun haklılığını gördük. Barış Pınarı operasyonunda Araplar'dan dost olmayacağını gördük. Özellikle Filistin. Yazıklar olsun sana Filistin. Filistini ikna edemedik de KKTC yi nasıl böyle konusturduk diye düşünmek lazım." ifadelerini kullandı.

MHP  Grup başkanı Süleyman Tomaç  "Öyle bir operasyon ki her türlü soğuk savaşın sıcak hali olan bir operasyondur. Biz de bu operasyona meclis olarak destek olduğunuz gibi her bireye iletmeniz lazım. Ekonomik savaşta  hep birlikte mücadele etmeliyiz."  dedi.

İYİ Parti Meclis Üyesi Burhan Bekar  "Bu haraket şunu gostermistirki kadim geçmişimize geri donmeliyiz. Yine göstermiştir ki Türk'ün turkten başka dostu yoktur. Bugün sahip çıkanlar ve destekleyenler kim oldukları bellidir. Macaristan bizlere sahip çıkmıştır. Kutluyorum. Türk devletleri bin bize sahip çıkmaları takdire sayandir. Biz özümüze donmeliyiz. Ümit ediyorum ki operasyondan sonra bu dersleri unutmayız. Büyük emek verdiğimiz bu coğrafyayı terk etmemiz istenmektedir bu mümkün değildir. Artık siyasetin bir kenara itildigi ve millet olma özelliğini n ön plana çıktığı bu millet tarihinde  her döneminde olduğu gibi her türlü tehlikeyi bertaraf edecektir." şeklinde konuştu

İYİ Parti  Grup başkanı Davut Çakıroğlu "Başarılara olan inancımıı belli etmiştik dün akşam haklılığımız belli oldu. 13 maddelik bir metinle bu ortaya konuldu. Alınan başarı hepimizi gururlandırıyor. Türk kimligi altında birleşiyoruz sevinclerimiz .Endişelerim var ve bu endişelerimiz karşı duruş değildir. Anlaşmada bana göre muğlak ifadeler vardır. Ama 5 günü beklemek zorundayız. Ne kadar silah ve ne kadar alan bırakılacak bakacağız. Kimsenin toprağında gözümüz yok ve kimseye toprak verecek değiliz. Şehitlerimize rahmet yaralilarimiza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı

CHP Meclis Üyesi Turgay Şahin ise "Barış pınarı harekâtı ilk başladığında gerekli temennimiz ve gerekli kınamamızı yaptık. Her zaman emparyalist güçler diyoruz bitince unutuyoruz. Gazi.Mustafa Kemal.Ataturk'ün kurduğu cumhuriyete kimsenin hakaret etmesi kimsenin haddi değil. Bizim Arap toplumun yoneticilerine bir yaptırım uygulamamız lazım. Kralı için 3 gün yaş tuttuğunuz ülkenin ABD yanında yer alması konusunda bir yaptırım yapması lazım. Bizim de Trabzon'da ki arapça tabelaları kaldırmamız lazım. bir tepki göstermemiz lazım. Bu iş Türkiye ile Suriye halkı arasında çözülmelidir. Bu başka ülkelerle çözülecek iş değildir." dedi.

Konuşmaların ardından söz alan Başkan Ahmet Metin Genç ise  "Filistin kutsal topraklarin olduğu bir yerdir. Yöneticileri ile halkını ayrı tutmak lazım." dedi. Genç  Filistinli bir mühendisin kendisine söylediği sözlerin de şöyle  anlattı "Bu toprakları kaybeden bizler değiliz. Bu topraklar Türkiye'nin himayesindedir. Bu toprakların hukukunu koruyan o taş atan çocuklardır ve Recep Tayyip Erdoğan'dır". 

Konuşmaların ardından toplantı üyelerin asker selamı ile sonlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber