Ortahisar ilçesinde işgaliye ücretlerine zam! O bölge özel değerlendirildi

Ortahisar Belediyesi'nin Ekim ayı meclis toplantıları devam ediyor.

Ortahisar ilçesinde işgaliye ücretlerine zam! O bölge özel değerlendirildi

Ortahisar Belediyesi'nin Ekim ayı meclis toplantılarında gelir tarifeleri görüşüldü.

Ortahisar Belediyesi'ne ait alanlarda cafe, çay ocağı ve restoranlardan alınacak işgaliye ücretleri görüşüldü.

Yayaların geçişini önlenmeyecek şekilde Meydan ve Atapark dışında kaldırım işgalleri için 15 TL metrekare ücreti uygulanması, Meydan ve Atapark bölgesi için 1-3 metrekare alanlık stant için 300 TL fiyat tarifesi uygulanması görüşüldü.

Bağımsız Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, "işgal fiyatlarını daha yüksek yapalım. İşgalleri uygulanırsa caydırıcı oldu. Trabzon şehri açık kıraathane döndü. Şehirde 4 bin yıllık şehirde şehre yakışır görüntüler yok. 1 metrekare yer işgal edip 10 metrekare yer kullanılıyor. Zabıtalar yeterli gelmiyor. Arkasını dönünce bildiklerini okuyorlar.

Cüneyt Zorlu ise söz alarak "İşgaliye konusu her yıl konuştuğumuz bir konu. Meydan ve ara sokaklarda bu maalesef var. Bizim sorumluluk alanımızda Kostaki Konağı olan bölüm de var. Bizim sorumluluk alanımızda Çay ocakları da var, burası da var. Kostaki Konağı önündeki kafelerde daha yüksek olmalı diye düşünüyorum."

Mutafa Yaylalı "Büyükşehir Belediyesinde de böyle bir durum var. Orada Caddeler de ayrım var. Ortahisar Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi tarifesi eşleştirilmeli" ifadelerini kullanıldı.

Yapılan görüşmelerde Meydan Parkı bölgesinde olan Zeytinlik caddesine bakan işletmeler için metrekare başına işgaliye ücreti 25 TL olarak düzelendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler