Ortahisar Belediyesi’nden Kadir Gecesi’nde camilerde ikram
Ortahisar Belediyesi, mübarek gün ve gecelerde sürdürdüğü ikram geleneğini Kadir Gecesi’nde de devam ettirdi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından organize edilen program kapsamında ilçe genelindeki birçok camide vatandaşlara lokma tatlısı ve kandil simidi ikram edilirken, kadınlara eşarp hediye edildi.
CAMİLERDE İKRAM DAĞITILDI
Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında İskenderpaşa Camii, 1 No’lu Erdoğdu Mahallesi Camii, Yeni Fatih Camii, Hızırbey Camii, Tabakhane Camii, Kudrettin Camii, Şehit Samet Çakır Camii, Gölçayır Merkez Camii, Yeşilbük Merkez Camii, Fatih Camii ve Yeşiltepe Merkez Camii’nde vatandaşlara lokma tatlısı ve kandil simidi ikram edildi.
Cami çıkışlarında gerçekleştirilen ikramlar vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, özellikle kadınlara yönelik eşarp dağıtımı büyük ilgi gördü.

DAYANIŞMA VE BİRLİK VURGUSU
Ortahisar Belediyesi tarafından yapılan organizasyonla, Kadir Gecesi’nin manevi atmosferinde vatandaşlarla bir araya gelinerek toplumsal dayanışma duygularının güçlendirilmesi amaçlandı. Belediyenin mübarek gün ve gecelerde benzer etkinliklerle vatandaşlarla buluşmayı sürdürdüğü ifade edildi.

BAŞKAN KAYA’DAN KADİR GECESİ MESAJI
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, mübarek gün ve gecelerin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği özel zamanlar olduğunu belirtti.
Başkan Kaya, “Bu mübarek gecede hemşehrilerimizle aynı sofranın, aynı duanın ve aynı gönül birliğinin parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kadir Gecesi’nde yapılan duaların kabul olmasını, sevgi, kardeşlik ve dayanışma duygularımızın güçlenmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak:Ortahisar Belediyesi