Ortahisar Belediyesi’nden anlamlı hareket! Mavi kapak ile engeller kaldırılıyor

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, mavi kapak toplama kampanyasının çevreci, ekonomik ve sosyal boyutları olan çok değerli bir çalışma olduğunu söyledi.

Ortahisar Belediyesi tarafından yürütülen “Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz” kampanyası kapsamında toplanan mavi kapaklarla alınan 6 adet akülü tekerlekli sandalye, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Törende konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, kampanyanın çevresel, ekonomik ve sosyal yönleriyle çok kıymetli bir çalışma olduğunu belirterek, “Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran bu anlamlı kampanyaya katkı veren herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

mavi1.webp

“Çevreyi Aynı Güzellikte Gelecek Nesillere Aktarmalıyız”

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Kaya, çevreye karşı herkesin sorumluluk taşıdığını vurgulayarak, “Bize emanet edilen bu güzel şehri aynı güzellikte çocuklarımıza aktarmak gibi tarihî bir sorumluluğumuz var” ifadelerini kullandı.

Yurt dışı ziyaretlerinden örnekler de paylaşan Kaya, temizlik bilincinin eğitimle geliştiğine dikkat çekti: “Özbekistan’da 2 saat boyunca sokakta bir tane çöp bulamadım. Bu, toplumsal bilinç meselesidir. Bu bilinci birlikte büyütmeliyiz.”

mavi2.webp

“İsrafı Önlemek Zorundayız”

Konuşmasında kağıt israfına da değinen Başkan Kaya, çocuklara hitaben bir yüzü kullanılmış kâğıtları göstererek, “Hiçbir kağıdı israf etmiyoruz. Enerji, su, iş gücü gibi kaynakları boşa harcamamak için her birimiz dikkatli olmalıyız” dedi.

Küresel ısınma, su kıtlığı ve yaşam alanlarının daralması gibi sorunlara da değinen Kaya, “Bu kötü gidişe dur demek hepimizin görevi. Geleceğimiz için doğayı canımız pahasına korumalıyız” diye konuştu.

“Bu Başarı Çocuklarımızın”

Toplanan mavi kapaklarla alınan akülü sandalyeleri çocuklara gösteren Başkan Kaya, “İçtiğiniz su şişelerinin kapaklarını çöpe değil, belediyemize getirdiniz. Biz de o kapaklarla bu araçları aldık. Şimdi onlar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak. Bu başarı sizin” diyerek çocuklara teşekkür etti.

mavi3.webp

“Trabzon’u Türkiye’nin En Temiz Şehri Yapalım”

Çevre bilincinin toplumun tüm kesimlerine yayılması gerektiğini ifade eden Kaya, “Hedefimiz Trabzon’u Türkiye’nin en temiz şehri haline getirmek. Bu konuda belediye birimlerimizle koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Herkesin bu harekete katkı vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

mavi5.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir