Ortahisar Belediyesi zabıtaları denetimlerini sürdürüyor

Ortahisar Zabıtası, halkın huzur ve sağlığı için denetimlerini sürdürüyor.

Ortahisar Belediyesi zabıtaları denetimlerini sürdürüyor

Ortahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın huzuru, güvenliği ve sağlığını korumak amacıyla zincir market, fırın, pastane, bakkal vb. işletmelerde denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denetimlerde, ürünlerin etiket fiyatları, gramajı ve son kullanma tarihleri kontrol ediliyor.

Denetimlerle ilgili konuşan Başkan Kaya, halk sağlığının korunması ve fiyat denetimlerinin yapılması amacıyla zabıta ekiplerinin 7/24 görev başında olduğunu söyledi.

Turizm sezonunun da açıldığına dikkat çeken Başkan Kaya, “İşletme ve işyerlerinde gerek vatandaşlarımızın gerekse turistlerin mağduriyetine neden olacak, şehrimiz için kötü bir algı oluşturacak hiçbir konuda asla taviz vermeyeceğiz.” dedi.

Ortahisar Belediyesi zabıtaları denetimlerini sürdürüyor

“KANUN NEYİ EMREDİYORSA, ONU UYGULAMAKTA KARARLIYIZ”

“Yerel yönetim olarak denetimler konusunda üzerimize düşen görev ve sorumlulukları hiçbir çifte standarda mahal vermeden yürütmekte kararlıyız” diyen Başkan Kaya, “Halkımızın huzur ve mutluluğu, sağlığı ve güvenliği noktasında, kanun ve mevzuatlar neyi emrediyorsa, onu uygulamakta kararlıyız” diye konuştu.

Ortahisar Belediyesi zabıtaları denetimlerini sürdürüyor

“KÖTÜ ALGI OLUŞTURACAK UYGULAMARA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Bilhassa fiyat tarifesi ve etiketleriyle ilgili hassas olduklarının altını çizen Başkan Kaya, şunları kaydetti:
“Turizm sezonunun açılmaya başladığı bugünlerde, gerek turistlerimizin gerekse vatandaşlarımızın mağduriyetine neden olacak, şehrimiz için kötü bir algı oluşturacak hiçbir konuda taviz vermeyeceğiz. Bu doğrultuda göstermelik uygulamaları, kampanyaları tespit ediyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızı mağdur edecek hiçbir suistimale ve fırsatçılığa müsaade etmeyeceğiz. Özellikle son kullanma tarihleri geçmiş ürünlerle ilgili gerekli işlemleri, ivedilikle yapıyoruz.”

Başkan Kaya, denetimlerin, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyon halinde yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetim ve incelemeler, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile eşgüdüm ve işbirliği hâlinde yürütülüyor.

Ortahisar Belediyesi zabıtaları denetimlerini sürdürüyor

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler