Ortahisar Belediyesi personeline ‘sıfır atık’ eğitimi verildi
Ortahisar Belediyesi tarafından sürdürülebilir çevre yönetimi kapsamında yürütülen çalışmalar devam ediyor. Belediye personeline yönelik düzenlenen hizmet içi eğitimlerde sıfır atık uygulamaları ve geri dönüşümün çevre açısından taşıdığı önem ele alındı.
Ortahisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde, geri dönüşüm süreçleri, çevresel etkiler ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak toplanmasının doğal çevrenin korunmasındaki rolü anlatıldı.
Personellere sıfır atık eğitimi verildi
Eğitim programlarında, sürdürülebilir çevre yönetimi anlayışının güçlendirilmesi ve kurum içi farkındalığın artırılması hedeflendi.
Yetkililer tarafından yapılan bilgilendirmelerde, sıfır atık yaklaşımının günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelmesi gerektiği vurgulanarak, bu anlayışın çevre ve doğaya saygının önemli bir göstergesi olduğu ifade edildi.

Binlerce kilogram atık geri dönüşüme kazandırıldı
Ortahisar Belediyesi’nde uygulanan atık yönetimi sistemi kapsamında geri dönüştürülebilir atıkların tamamının kaynağında ayrıştırılarak geri kazanım süreçlerine dahil edildiği belirtildi.
Belediye hizmet binalarında yürütülen çalışmalar kapsamında;
- 8 bin 514 kilogram atık kağıt,
- 6 bin 447 kilogram atık plastik,
- Bin 621 kilogram bitkisel atık yağ,
- 2 bin 26 kilogram mavi kapak,
- 171 kilogram atık pil,
- 21 kilogram atık ilaç,
- 452 kilogram elektronik atık,
- 2 bin 197 kilogram atık cam,
- 649 kilogram atık metal geri dönüşüm sürecine kazandırıldı.
İskender’den vatandaşlara çağrı
Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Özer İskender, kurum içi sıfır atık çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Ortahisar Belediyesi olarak sıfır atık konusuna, geri dönüştürülebilen atıkların yeniden ekonomiye kazandırılmasına çok önem veriyoruz. Belediye Başkanımız Ahmet Kaya sürdürülebilir bir çevre yönetimi için, küresel belediyecilik noktasında birçok işbirliğine imza atarak geri dönüşüm konusundaki hassasiyetini ortaya koydu. Belediyemiz içerisinde gerçekleştirdiğimiz uygulama ile de tüm müdürlüklerimizde geri dönüştürülebilir atıklar, ayrıştırılarak toplanıyor. Sıfır Atık Müdürlüğümüz bu konuda personelimize eğitim çalışmaları veriyor. Sıfır atık çalışmalarının başarıya ulaşabilmesi için bir koordinasyon içerisinde hareket edilmesi gerekiyor. Bu konuda hassasiyet gösteren bütün personelimize teşekkür ediyor, halkımıza da atıklarımızı kaynağında ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırma çağrısı yapıyorum; bu dünya hepimizin, elbirliğiyle dünyamıza sahip çıkalım”
Başkan Yardımcısı İskender’in, eğitim çalışmalarını sürdüren İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personeline teşekkür belgesi verdiği belirtildi.
Kaynak:Ortahisar Belediyesi

