Ortahisar Belediye Meclisi toplandı!

Trabzon'da Ortahisar Belediye Meclis toplantısı yapıldı.

Ortahisar Belediye Meclisi toplandı!

Trabzon Ortahisar Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantıları başladı. Toplantının bugün gerçekleşen oturumuna Başkan Ahmet Metin Genç başkanlık etti.

Meclisin bugünkü oturumunda 7 madde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Toplantıda önce söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ocak ayı içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yaptı. 

Ortahisar Belediye Meclisi toplandı!

Genç “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan şehrimize ziyarette bulundu bizde hizmetler dolayısıyla şükranlarımızı sunduk. Ulaştırma Bakanımız ile görüştük içerdeki karayolları ile alakalı isteklerimizi kendisine sunduk. İmperial Hastanemiz, Ampute futbol takımına yeniden sponsor oldu, sözleşmesini imzaladık. Ayrıca belediye personelimize indirim konusunda da ayrıca sözleşme imzaladık. Mahallelerimize olan ziyaretlerimizi sürdürdük. Muhtarlarımız ile 28. Kez bir araya geldik ve istişare gerçekleştirdik. Akoluk Mahallemizde Fen işleri ve Makine İkmal Müdürlüğü hizmete açıldı. Bir bölüm daha var orayı da inşallah temizlik işleri müdürlüğümüzü de oraya taşıyacağız. Liseler arası Sezai Karakoç adına münazara yarışması için Milli eğitim müdürlüğü ile protokolünü yaptık.Atatürk’ün Trabzon nutkunu anıtlaştırıyoruz. Trabzon’u 3 kez ziyaret etmişti. İlk ziyaretinde Trabzonluların Kurtuluş savaşındaki kahramanlıklarını anlatan bir nutku var. Bu nutku Meydan parkında Atatürk büstü yanındaki alana yapacağız. Biz sadece bir sözünü biliyoruz ama bu nutku okursak Trabzonlular hakkında çok önemli ifadelerin olduğunu göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Genç’in konuşması sonrası söz alan CHP Başkanvekili Turgay şahin “Sayın cumhurbaşkanımız Pazar günü bazı açılışları yapmak üzere Trabzon’daydı. Açılışta küçük bir çocuğun manasını bilmediği bir kelimeyi sarf etmesi tesislerin açılışına gölge düşürdü. Partim adına değil de kendi adıma üzüntü duydum. Rahip Santore ve Hırand dink cinayetlerini çocuk yaştakilerin yapmış olmasını hatırlattı. Genel Başkanımızın yaptığı açıklama bu olayın ateşini söndürmüştür. Ama çocuğun yanındaki devlet büyükleri çocuğa büyükler hakkında böyle konuşulmaz demeleri gerekirdi ama böyle olmadı. Böyle olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum. Bu tarz olaylar Trabzon’un gerçek sorunlarının önüne geçiyor. “ ifadelerini kullandı. 

Ortahisar Belediye Meclisi toplandı!

Şahin ayrıca “Geçtiğimiz günlerde bir kar yağışı oldu. Trabzon’da bana gelen bazı şikayetler oldu. Ben de Coşkun beye ilettim ve çözüldü. Bu tarz işlerin hükümeti muhalefeti olmaz. Sayın Bahçeli bugün çıktı diyor ki İstanbul’da kar yağıyor Belediye başkanı Balıkçıya gidiyor diyor. Ben Sayın bahçeliyi kar yağdığında Trabzon sokaklarında kendisiyle dolaşmak isterim” ifadelerini kullandı. 

GAZİPAŞA SORUSU

Söz alan Davut Çakıroğlu “Gazipaşa caddesinin Atatürk’ün Trabzon’a geldiğinde isim verdiği bir cadde. Bu cadde ortadan iki ye bölündü. Gidiş geliş mi olacak bu şekilde mi kalacak. Bu şekilde kalacaksa, ortada kalan bu demirler yürüyen vatandaşa sıkıntı çıkarıyor. Yaya geçidi düşünülmemiş.  Yayalar için iyi projelendirilmemiş diye düşünüyorum. Sayın cumhurbaşkanının şehir ziyaretleri sırasında 270 projenin açılışı güzel Ama 270 projenin adı var kendi yok. Sayın başkan siz biliyor musunuz? Keşke bu projeler 270 değil de 27 olsaydı da yaşam standartlarını artıran projeler olsaydı. Bir yatırım adası veya limanın düzenlenmesi gibi projeler konuşulmalı. Sizin siyasi hayatınız bunu dillendirebilecek yeterlilikte olduğu için sizinle paylaşıyorum. Şehrimizi heyecanlandıran projeler gündeme gelmeli artık” dedi.

Genç Çakıroğlu’na yanıt olarak “270 rakamı başlıkla yapılan mesela milli eğitim başlığında 7 tane okul var. Ama toplasanız 27 falan proje vardır.  Heyecanlandıran proje olarak yatırım adası ile alakalı da epey bir mesafe alındı. Suat başkanımız öncülüğünde yasası çıkarıldı. Biraz hızlanması lazım. Zigana tüneli de önemli bir projedir. Diğer projeler kurumların ve belediyelerin projeleridir. Gazipaşa Caddesi de gidiş dönüş şeklinde düşünülüyor. Yarın toplantı yapılacak. Oradaki parklar yanlıştı. Oradaki yaya kaldırılmaları genişleyecek. Parklanmanın önüne geçeceğiz. Nihayete erecek kısa sürede" ifadelerini kullandı. 

Başkan Ahmet Metin Genç Turgay Şahin’e yanıt olarak da “Sizden rica ediyorum bundan sonra lütfen burada siyasi değerlendirme yapmayalım. İsmen siyasi değerlendirme hiçbir meclis üyemizden istemiyorum. Siyasi değerlendirmeleri partilerimiz yapıyor zaten.” İfadelerini kullandı. 

Bunun üzerine Turgay Şahin de “Hakaret etmedik. Sadece görüşümüzü söyledik” ifadelerini kullanınca Başkan Genç “o konuların konuşulacağı mecralar var, partileriniz var. Bu çatı altında bir aileyiz. Ortahisar’ın sorunlarına yönelelim” ifadelerini kullandı.

Haber61 - Haber Servisi - 

Ortahisar Belediye Meclisi toplandı!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber