Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan beğeni toplayan türkü performansı

Ortahisar Belediye Başkanı Kaya, sahnedeki başarılı performansıyla beğeni topladı.

Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Ozanlar ve Deyişler’ konseri Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Konsere Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, eşi Tuğba Kaya, CHP İl Başkanı Mustafa Bak, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 3.Ceza Dairesi Başkanı Fatih Aksoy, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmet Gazioğlu, Trabzonspor eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman, müzik derneklerinin başkan, yönetici ve şeflerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Sunuculuğunu emekli öğretmen Fatih Yavuz’un yaptığı, şef Ünal Özel yönetimindeki koro toplamda 34 türkü seslendirdi. Salonu dolduran çok sayıda türkü dostu Anadolu’nun efsaneleşmiş türküleri ile kendilerinden geçerken, hareketli eserlerde ise yerinde duramadı.

kaya-begeni-topladi-1.webp

Ahmet Kaya’dan muhteşem yorum

28 solistin sahne aldığı gecede en büyük sürprizi ise Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya yaptı. Kaya, sözü ve bestesi Zülfü Livaneli’ye ait olan “Ömür Dediğin” eserini muhteşem yorumladı.

Alkışlar arasında sahneye çıkan Kaya, seçim çalışmaları esnasında Maçkalılar Derneği’ne yaptığı ziyarette verdiği sözün kendisine hatırlatılması üzerine, “Bu akşam verdiğim sözü yerine getirdim. Zaten getirmemde gerekirdi. Çok güzel ve başarılı bir topluluk görüyorum. Hepsini tebrik ediyorum. Trabzon’u festival kenti haline getireceğiz. Bu anlamda Ortahisar Belediyesi olarak üzerimize hangi sorumluluk düşüyorsa sanatçılarımızın yanında olacağız. Bu sözü buradan hepinizin huzurunda vermek istiyorum. Bizleri sizlerle buluşturan derneğimize ve değerli yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

kaya-begeni-topladi.webp

"Başkanımız sözünü tuttu"

Başarılı sunumu ve seslendirdiği türkü ile geceye ayrıca renk katan emekli öğretmen Fatih Yavuz da “Başkanımız seçim sürecinde derneğimizi ziyaret etti. O esnada biz çalışma ortamındaydık. Ortamı çok beğendiğini ve ilk konserimize katılıp hatta sahnede türkü seslendireceğinin sözünü vermişti. Ve bu sözünü bu akşam tuttu. Çok da güzel okudu. Zaten çok sevilen ve çok başarılı bir isim. Kendisine bizleri onure ettiği ve ayrıca kırmadığı için yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum”diye konuştu.

Program sonunda gecenin mimarı koro şefi Ünal Özel’e Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Erdem Zekeriya İskenderoğlu tarafından çiçek takdim edildi.

kaya-begeni-topladi-3.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler