Ömer Hacısalihoğlu: "Trabzon otogarı Akyazı’ya yapılmalıydı"

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu Haber61 TV’de çarpıcı açıklamalar yaptı.

Haber61/Haber Servisi - CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Haber61 TV’de Gündem Programına konuk oldu.

Haber61 Yayın Yönetmeni Gazeteci - Yazar Levent Ustabaşı’nın sorularını yanıtladı.

Önemli açıklamalar yapan Ömer Hacısalihoğlu, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ile ilgili, “Birlikte Büyük Türkiye oluşturabiliriz” dedi.

Ömer Hacısalihoğlu: Trabzon otogarı Akyazı’ya yapılmalıydı

DESTEK VEREBİLİRİZ GENEL BAŞKANIM DOĞRU SÖYLEDİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Baskın seçimde Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’ne grup kurması için destek verebiliriz” sözünü nasıl yorumluyorsunuz?

Genel başkanımın söylediklerine katılıyorum çünkü CHP Türkiye’de demokrasi özellikle parlamenter demokrasinin gelişmesi için elinden gelen desteği geçmişte vermişti. CHP gelecekte de bu desteği verecektir. Bizim özlediğimiz istediğimiz parlamenter demokratik sistemdir. Anayasal olarak eksiklerimiz var mıdır vardır ama komisyonlar vardır, bu komisyonlarla birlikte anayasadaki eksikler ya da beğenmediğimiz darbe rejiminden kalan maddeleri daha çağdaş daha demokratik bir anayasa yaparak, daha güçlü bir Türkiye oluşturabiliriz.

Dolayısıyla genel başkanımın parlamentoda grubu olması açısından geçmişte İYİ Parti’ye nasıl yaptıysak bundan sonrada demokratik bir platform oluşturma açısından ve millet ittifakını güçlü kılmak açısından deva partisine de gelecek partisine de bu tür destekler verilebilir neden olmasın genel başkanımın söylediğini doğru buldum.

Davutoğlu ve Babacan görevden onları eleştiren de siz değil miydiniz?

Siyaset yapıyoruz. Biz herkesin oyuna talimiz tabii ki... Ama geçmişe baktığımızda AK Parti’de rahmetli Erbakan hocanın partisinden kopanlarla kuruldu. Yalnız gelinen noktada kendileri de (Babacan ve Davutoğlu) bazı yanlışlar içerisinde belki isteyerek belki istemeyerek yaptıklarını söylüyorlar. Siyasetçi herkesin oyuna taliptir. Siyasette kapalı kapı olmaz, burada düşünce şudur parlamenter demokratik sisteme geri dönüşte güçlü bir blok oluşturmak lazım. Dolayısıyla bu özlemi olan legal her türlü yapıyla birliktelik yapılabilir.


Bunlar daha sıcak gündemler belki insanların biraz daha seyri görmesi lazım. Ama biz geçmişte İYİ Parti ile de blok yaptık. Saadet Partisi tabanıyla da blok yaptık. Mevcut geldiğimiz sistem 50+1’i bulmak zorundasınız. Bunu tek başınıza bulamayacağınıza göre sizle aynı düşüncede olan kesimlerle bir ittifak yapmak durumundasınız. Herkesin kendilerine göre doğruları var onları savunmaya devam edeceğiz.

Türkiye’nin yeniden yükselişini sağlayabilmek için bu tür blokları yapıp bir an önce demokratik ülke olma durumuna gelmemiz lazım.

Akçaabat sahilinde dolgu sahası yapılarak yol yapılmasının iptal edilmesine teşekkür ettiniz. Neden?

Şehir adına yapılan her doğruya teşekkür edeceğiz. Akçaabat’ta sahili doldurarak yapılacak yol yanlıştı, orda doğal bir güzellik var. Ortahisar sahilini görüyorsunuz! Beşirli’den tutun limana kadar dolgu alanı isteniyor. Oralarda geçmişte insanlar sahilde balık tutuyordu, denize giriyordu. Doğal denge bozuldu.

Bu şehrin kurtuluşu güney çevre yoludur. Bu konuda hemfikir olalım bizim ortak paydamız Trabzon daha yaşanılabilir daha cazip bir Trabzon’u birlikte kuralım.

MERKEZDEKİ HASTANELER KAPANACAKSA ŞEHİR HASTANESİNE KARŞIYIM

Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi yanına yapılması planlanan Şehir Hastanesi’ne karşı mısınız?

Şehir hastaneleri Trabzon’da gündeme ilk çıktığı zaman ben Trabzon Ortahisar ilçe başkanıydım. O dönemin Trabzon il sağlık müdürünün bir açıklaması vardı; “Şehir hastanesini açtığımız zaman Trabzon merkezdeki hastaneleri kapatacağız. Numune, Fatih Devlet hastanesi, Kemik Hastanesi ve Ahi Evren’in kapanması lazım diyordu.”
Bende hastaneleri kapatmakla oradaki dolmuş esnafını bitirirsiniz dedim. Ayrıca etraftaki lokantacı esnaf biter. Şehrin ekonomik yapısı bozulur. Eğer böyle olacaksa şehir hastanelerini yapmanın bir önemi yok. Siz Şehir Hastanesine vereceğiniz garanti hasta sayısına ödeyeceğiniz para yerine mevcut hastanenin etrafında kamulaştırma yapın hastaneyi yerinde büyütün merkezden koparmayın. Bu mantıkla şehir hastanesi yapılmasına karşıyım!

ORAYI YAPANA ‘BU MU SENİN İŞİN’ DENMELİ

Ayasofya’da yaşanan son restorasyon konusunda fikriniz?

Ayasofya sahilinin eski hali ve şimdiki haline bakılınca hangisi göze daha hoş geliyor? Valiliğin bünyesindeki vakıflar genel müdürlüğünün restorasyonu bu. Bu projeye kim bakıyorsa çağırıp onu ‘bu mu senin işin’ denmeli!

GEL DESELE GİDERİM

Ak Parti iktidarı sizin mevkidaşınız Haydar Revi iktidar olarak söylemleri oluyor sizide eleştiriyor yerinde bulduğunuz eleştirileri var mı?

Birbirimiz eleştireceğiz bu çok normal bir şey. Şu anda ‘gel kardeşim Trabzon için bir proje üretelim sizde yardımcı olun’ dedikleri zaman ben giderim, bu şehir bizim ortak paydamız!

İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNE O İSMİ OLUMLU BULDUM

Trabzon’la ilgili bürokrat atamalarıyla ilgili düşünceleriniz nedir? Şu anda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne kimin atacağı konuşuluyor.

Biz insanların siyasi görüşüne ya da inancına bakmadan liyakat sahibi olanların bu görevleri almasından yanayız. Eminim ki Turizm il müdürlüğü de bu işin üstesinden çok iyi bir şekilde gelebilecek insanlar vardır. Sizin de yazdığınız basında da yazıldığı gibi Nermin Uzunali hanımefendinin ismini çok duydum şu açıdan duydum bilgi birikimi liyakat olarak bu görevin üstesinden gelebilecek birisi olduğunu öğrendim. Bizim için bu yeter. Görmek istediğimiz sistem bu olmalı! Ben ismini önermiyorum duyduğum için söylüyorum. Bizim bakış açımız şu birilerinin yakını olduğu için birileri göreve gelmesin! Kim bu görevin üstesinden gelecekse o olsun. Biz şunu daha çok isteriz bu tür atamaların Trabzon coğrafyasını bilen bu memlekette zaman geçirmiş birinin olmasını isteriz.

SİYASETİN DEVLET KURUMLARINA BU KADAR ETKİN OLMASININ ANLAMI YOK

TİSKİ Genel Müdürü darp edildi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Telefonla aradım geçmiş olsun dedim. Benim gördüğüm parti içi hesaplaşma gibi geldi bana, görev alan insanların kendi bürokratlarını seçip kendi kadrosuyla çalışmasını doğru buluyorum. AKP’nin kendi içerisindeki örgütsel yansımasının nasıl olduğuna karışmayız ama görünen o. Siyasetin devlet kurumlarında bu kadar etkin olmasının anlamı yok. Hanımefendi liyakatli ise görevde devam ederdi demek ki eksikler görülüyor ki görev yeri değişiyor. Böyle farklı kişilerde var. Demek ki yapıda bir değişiklik düşünülüyor. Ben işe bakarım. Murat Bey (Zorluoğlu) geldi kendi yapı kurmaya çalışıyor, başarılı olabileceğini düşündüğü insanlarla beraber bu onun hakkıdır.

Trabzonda virüs süreci nasıl geçiyor eksiklikler var mı?

Bildiğim kadarıyla Kanuni Eğitim Araştırma pandemi sürecinde görev yaptı. 2 tane yoğun bakımda hasta var denildi. 35 tanede yatan hasta var. Şu anda nerdeyse sıfırlandı demek ki bir takım tedbirler faydasını göstermiştir. Vatandaşta kurallara uydu. Şöylede bir avantaj var. Trabzon’da emekli ve 60 yaş üstü nüfusumuz fazladır ve alınan yasaklar etkili oldu. Şurada eleştirimiz olabilir. Bu süreçte CHP belediyelerinin göstermiş olduğu mesela İstanbul’da Ekrem başkan 1 liraya pide verdi. Burada Trabzon’da Büyükşehir belediyesinden bunu beklerdik açıkçası. Birçok işyeri kapalı o işlerde çalışan insanlar zor durumda. Bizler iki bine yakın market fişleri dağıttık ama biz hiçbir zaman reklamını yapmadık!’ Şunu doğru buluyorum mesela yardımı kim yapıyor Ortahisar Belediyesi amblemini koyabilir ama başkanlar gelip de kendi resmini koymasını ben doğru bulmuyorum.

KANUNİ YERİNE GÜNEY ÇEVRE YOLU YAPILMALIYDI

Kanuni Bulvarı yolunu nasıl buluyorsunuz?

Yol işçilik açısından güzel doğru… Ama şehrin çok içinden geçiyor. Binalara çok yakın geçilmiştir. Bu yol yerine Güney Çevre Yolu planlanmış olsa daha doğru olurdu. On sene sonra bu seni kurtarmayacak seni asıl kurtaracak olan Güney Çevre Yolu’dur. Kanuni bir iç yol gibi oldu. Asıl planlamada güney çevre yolu lazım. ilk sıraya güney çevre yolu yazsınlar inerim meydanalara bende AKPli yöneticilerle beraber bende onların yanında dururum güney çevre yolunu istiyoruz diye. Bu şehri güneye büyütmek zorundayız. Büyük bir bütçe harcandı Bu kadar bütçe orda heba edilmemeliydi.

TRABZON OTOGARI AKYAZI’YA YAPILMALIYDI

Yeni otogar projesini nasıl buldunuz?

Trabzon’a yeni otogar lazım doğru ama keşke şöyle bir şey olabilseydi Akyazı dolgu alanında yeni modern bir terminal planlansaydı. Gençlik spor il müdürlüğü için başka bir yer bulunabilirdi. Orada terminal olabilirdi yani taraftar otobüsle maça gelecek inecek vatandaş gelecek inecek işte otobüsle seyahat edecek insan yani orayı yaşam alanına çevirip otogar orda düşünülebilirdi özellikle Ortahisar içerisinde ki tüm yolcu ulaşımı servisler aracılığıyla gelirdi hareket eder giderdi. Yeri yanlış geçmişte bu ülkede sel felaketleri oldu bu yarın olmayacağı anlamına gelmez herhangi bir felakete zeval vermemek için daha doğru bir yer seçilebilirdi. Proje görsel olarak fena görünmüyor ama açıp iç detayın bakmadım ama yer olarak yanlış. Umarım bizim düşündüğümüz tehlikeler meydana gelmez.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber