Ömer Hacısalihoğlu: “Her şeye zam fındığa zulüm”

Ömer Hacısalihoğlu'ndan Haber61'e fındık değerlendirmesi.

Ömer Hacısalihoğlu: “Her şeye zam fındığa zulüm”

Haber61 - Haber Servisi - Okan Çıtlak - CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, 54 TL olarak açıklanan Fındık Alım Fiyatlarını Haber61’e değerlendirdi.

Hacısalihoğlu şu ifadeleri kullandı;

“Dağ fare doğurdu. 3 dolar civarında bir fiyat verildi. Zaten maliyet 50 - 55 TL arası, patosun saati 800 lira. Yevmiye 250-300 arası. Yani bununla beraber fındıkçıya ne kalacak? Tüccarı zengin etmek amacıyla alınmış bir karar. Üreticinin buna tepki göstereceğini düşünüyorum.

Fındığa zulüm diyebiliriz. Her şeye zam fındığa zulüm yapılıyor. Kabul edilebilir değil. Maliyeti zaten bu kadar. Fındıkta dağ fare doğurmuş diyebiliriz. Zaten geçen sene 42-45 arası alıyordu fiskobirlik. Üreticiyi tüccara peşkeş çekmek oluyor bu karar.

Bizim teklifimiz 4 dolardı. 70 lira bile fındıkçıyı ileriki yıllar için teşvik ederdi. Fındık üreticisi artık fındığa bakar mı? Altını temizler mi ve sene ye toplar mı? Fiyatı açıklarken bunu da düşünmek lazım. Zarar eden üretici fındığına bakar mı?”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber