Öğrencilerden Vali Yavuz'a ziyaret

Tematik Hukuk Kampına katılmak için Trabzon’a gelen üniversite öğrencileri Vali Yücel Yavuz’la buluştu.

Öğrencilerden Vali Yavuz'a ziyaret

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü  düzenlenen Tematik Kış Hukuk Kampına katılmak amacıyla ülkemizin farklı  6 ilinden Trabzon’a gelen 150  öğrenci, Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u ziyaret etti.


 
Öğrencilerle Valilik A Toplantı Salonu’nda bir araya gelen Valimiz Yücel Yavuz ‘a Vali Yardımcısı Nusret Şahin, KYK İl Müdürü Adnan İpekdal eşlik etti.
 
Öğrencilere mesleklerini icra ederken milli ve manevi değerlerden taviz vermemeleri gerektiğini ifade eden Vali Yücel Yavuz “Kredi Yurtlar Kurumumuzun 3. Tematik Kış Hukuk kampına katılmak amacıyla farklı illerden şehrimize gelerek farklı kültürleri  ve şehrimizi tanıma fırsatınız oluyor. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Kendi alanınızda en iyisi olabilmeniz için gayret göstermeli, milli ve manevi değerlerimizden taviz vermemelisiniz. Devletimiz ve milletimiz sizlerden çok şey bekliyor. İnsanlığa faydalı olacak çok güzel görevler üstleneceğinize eminim. Bütün sağlanan imkanlar ve projeler karşısında  ülkemizin içinde bulunduğu coğrafi ve jeopolotik konumundan kaynaklı gündemi takip ettiğinizden eminim. Şu anda ülkemizin güneyinde sınırımızda yapılmak istenenlerin farkında olduğunuzu düşünüyorum.


 
15 Temmuz’u yaşadık. Manevi duyguların istismar edilerek sinsi ve bilinçli bir projenin yansıması olarak 15 Temmuz’un verdiği zararları yaşadık ve halen yaşıyoruz. Ülkemiz yaklaşık 40 yıldır terörle mücadele etmektedir. Aynı zamanda ekonomik açıdan dışarıdan yapılan baskılar olsada milletimizin birlik ve beraberlik ruhu, milli ve manevi değerlere olan bağlılığımız bizi ayakta tutuyor. Millet ve devlet olarak bütün coğrafyamızı dünya genelinde, Birleşmiş Milletlerde ve diğer uluslararası organizasyonlarda kendi özgüvenini kazanmış bir millet olarak temsil edip genç nüfusumuzla birlikte geleceğe güvenle bakıyoruz. Umudumuz sizlersiniz. Tüm meseleleri çok çalışarak, elimizdeki imkanları iyi değerlendirerek çözeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında dünya genelinde ekonomisi çok daha iyi olan ,enerji ve eğitim politikalarıyla çok güçlü bir millet olarak emin adımlarla yürüyeceğiz.”dedi.
 
KYK Müdürü Adnan İpekdal ise burada yaptığı konuşmada “Ülkemizin 6 farklı ilinden (Eskişehir, Antalya, İzmir, Muğla, Kilis ve Karaman) Kredi Yurtlar Kurumumuzun Tematik Hukuk kampı dolayısıyla gelen 150 öğrencimiz 5 gündür  misafirimiz. Şu anda 12 farklı ilde farklı alanlarda bu kamplar yapılıyor. Kampa katılan öğrenciler yurtlarda sene içerisinde sosyal ve kültürel faliyetlere yoğun katılan öğrenciler arasından seçiliyor.” şeklinde konuştu. 
 
Kamp dolayısıyla Trabzon’u gezen öğrenciler kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. Ayrıca bu kampı düzenleyen Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber