O tedbir Trabzon'da da uygulanacak! Sağlık Bakanlığı'ndan talep edildi

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta Haber61'e özel açıklamalarda bulundu.

O tedbir Trabzon'da da uygulanacak! Sağlık Bakanlığı'ndan talep edildi

Haber61-Haber Servisi- Okan Çıtlak / Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta Haber61'e sağlıkta şiddet konusuna değinerek açıklamalarda bulundu. Sağlık çalışanlarının inanılmaz bir özveriyle çalıştıklarını söyleyen Usta, güvenli çalışan bir sağlık personeli veya hekimin daha rahat hizmet verebileceğini vurgulayarak Trabzon için Bakanlıktan X-Ray cihazı talep ettiklerini açıkladı. Usta açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu olaylar hiç kimsenin tasvip edebileceği olaylar değil. Şükür ki bu olaylar az oluyor fakat olduğunda da bizi derinden yaralıyor. Bu tür olayların olmaması hepimizin arzusu. Sağlık personelleri can siper hane özveriyle gerçekten hizmet veriyor. Bunu covid süresince tüm insanlarımıza gösterdiler. Bu özverinin karşılığı saygı teşekkür ve güven olması gerekirken, bazı vatandaşlarımız farklı davranışlar içerisinde olabiliyorlar. Bu davranışların olmaması hepimizin arzusudur.

Trabzon’da ufak tefek beyaz kod olaylarımız maalesef ki oluyor. Bunların bizim sağlık çalışanlarımızın hangi koşullarda çalıştıklarını bilmemekten kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Tüm sağlık çalışanlarımız vaka sayılarının daha üstünde vakalara hizmet veriyor. Bu vakalara da hizmet yetiştirebilmek için de ciddi özveriler ortaya koyuyor. Buna karşılık “bir vatandaşın sen benim vakamla daha çok ilgilenmelisin” demesi durumunda onun diğer vakadan zaman çalarak ona vermesi gerektiğini de düşünmesi gerekiyor. Ciddi bir özveri ve emek var. Bu emeğe karşı Trabzon’umuzda da olsun diğer illerimizde de olsun saygı ve güven bekliyoruz.

Trabzon için bakanlıktan X-Ray cihazı için taleplerimiz oldu. Geri dönüşleri bekliyoruz. Olacak ama ne kadar etkili olacak onu da zaman gösterecek. Bir şekilde insanlarımızın algısını oluşturmamız gerekiyor. Buralara silahla gelinemeyeceğini, buralara güvenlikli bir şekilde çalışmanın vatandaşın lehine olduğunu, güvenli şekilde çalışan hekimin daha rahat hizmetini verebileceğini vatandaşımızın algılanmasını sağlayacak her argümanı kullanmaya gayret ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber