Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 20 Ekim 2026 08:26 Güncellenme tarihi: 20 Ekim 2026 09:00

O isim YENİ Parti’nin Trabzon adayı olur mu?

Olası bir baskın seçimde Yeni Parti’nin Trabzon milletvekili adayları konuşulurken kulislerde sürpriz bir isim gündeme geldi.

Olası bir baskın seçimde Yeni Parti’nin Trabzon milletvekili adayları kimlerden oluşur? Biraz kulis yapalım, isimleri masaya yatıralım dedik.

Sibel Suiçmez, Ahmet Kaya, Haluk Batmaz, Nuri Aydın, Mustafa Bak, Emre Köroğlu ve Mustafa Erdi Çakır gibi isimler konuşuldu. Farklı sıralamalar yapanlar da oldu. Lakin partisine uzun yıllar emek vermiş, sosyal demokrat kimliğiyle tanınan bir abimiz öyle bir isim ortaya attı ki şaşırıp kaldık.

Trabzonlu şair, yazar ve gazeteci Sunay Akın!

Evet, yanlış okumadınız. Türkiye’nin sevilen, entelektüel kişiliğiyle geniş kesimlerin takdirini kazanan Sunay Akın’dan söz ediyoruz.

On yaşına kadar Trabzon’da büyüyen, ardından İstanbul’a giden Sunay Akın, memleketiyle bağlarını hiç koparmadı. Söyleşilerde, programlarda, imza günlerinde sık sık Trabzon’a geldi. Hemşehrileriyle hasbihal etti, hatıralarını tazeledi. Kelimeleriyle milyonlara ulaşan, anlattıklarıyla insanları peşinden sürükleyen güçlü bir isim oldu.

Böylesine tanınan, toplumun farklı kesimlerine hitap edebilen bir ismin milletvekili adaylığı için telaffuz edilmesi elbette dikkat çekici. Hele ki Trabzon gibi memleket bağlarının hâlâ kuvvetli olduğu bir şehirde…

Peki, Sunay Akın siyasete girer mi? Yeni Parti’den milletvekili adayı olmayı düşünür mü? Elimizde bu yönde bir bilgi yok. Ancak sosyal medya paylaşımlarında ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerini, zaman zaman tepkilerini ve takdirlerini dile getirdiğini görüyoruz.

Şimdi kulislerde ortaya atılan bu isim, ister istemez insanın aklına bir soruyu getiriyor:

Sunay Akın, bir gün Trabzon’dan milletvekili adayı olarak karşımıza çıkar mı?

Şimdilik bir kulis sohbetinden ibaret. Ama bazen öyle bir isim atılır ki ortaya, bütün hesaplar yeniden yapılmaya başlanır. Bakalım bu ihtimal, sohbet masasında mı kalacak, yoksa siyasetin kapısını aralayacak mı?

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!