Nazmiye Çam davasında kararın ardından flaş açıklamalar

Çam ailesi, hapis cezalarının açıklanmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Nazmiye Çam davasında kararın ardından flaş açıklamalar

HABER61 - HABER SERVİSİ

Trabzon'da işlenen ve yıllardır Türkiye gündeminde olan Nazmiye Çam davasında karar çıktı ve Nazmiye Çam'ın kayınpederi Ali Yaşar Çam ile eşi Hasan Şükrü Çam müebbet, kayınbiraderi Ahmet Çam ise 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Haber61 haber servisinin duyurduğu bu gelişmenin ardından olayı yıllardır programına konu eden Müge Anlı, ailenin görüşlerini aldı. Ahmet Çam'ın ablası Zehra, annesi Ayla ve ağabeyi Seyfettin Çam, tutuklama kararlarının sonrasında açıklamalarda bulundu.

ONA BABA BİLE DEMEK İSTEMİYORUM!
  
Ahmet Çam’ın ablası Zehra hayatlarının mahvolduğunu dile getirerek " Bir parçamız eksik kaldı. Hayatımız mahvoldu. Rahmetli yengemi öldüren katiller şimdi belki de yanımızdan geçip bize gülüyorlar. Ne Ahmet yaptı, ne de Hasan Şükrü abim yaptı. Babam Ali Yaşar’dan emin değilim. Ona baba bile demek istemiyorum. Hani bir an vardır, sinirlenme anı “Eminim bu yaptı” denir. Keşke suçlamasaydık. Ama ilk suçlama da Ali Yaşar’dan geldi. Vakfıkebir’e gidip de kendini yerden yere vurup “Uşaklarım yaptı” demeseydi bu hale hiç düşmeyecektik. Hayatları mahvoldu. Hiç tahmin etmedik.” dedi.
 
BİR BABA YÜZÜNDEN İKİ KARDEŞİMDEN OLDUM

Ahmet Çam’ın ağabeyi Seyfettin ise babalarının yüzünden iki kardeşinden olduğunu belirterek  “ Devlet bir ceza kesmişse “tamam,eyvallah” diyeceğiz ama suçsuz yere de bir ömür müebbetler. Ahmet de 20 sene yemiş, çıktığı zaman artık kimi bulacak. Kelepçe vurulurken polislere yalvardı ağabeyim “Çocuklarım beni böyle görmesin, kelepçesiz çıkarın” diye.  Ağabeyim dikti, her zaman da söyledi, bizim Nazmiye Çam cinayetiyle hiçbir alakamız yoktur. Eğer olsaydı, hepimiz burdayız. Halimizi görüyorsunuz. Yıkılmış bir vaziyetimiz var. Annem de kardeşlerim de burada. Bu kadar şeyi yaşamamızın ne anlamı vardı. Bu kadar gözyaşına gerek yoktu. Şimdi kim susturacak. Ben susturmayacağım çünkü ben de ağlayacağım. Helal olsun herkese ki güzel konuştular. Yengemizin ailesine de helal olsun. Bu memleketin ekmeğini yeyip de doğruyu konuşmayanlara helal olsun. Sonucu böyle beklemiyorum. Ahmet’in Ali Yaşar’a öfkesi dinmemiştir. Ben gözönünde olduğum sürece Ne babam ne Ahmet ne de Hasan Şükrü savundu beni, benim ismimi söylediler. Ben cezaevi gördüm 17 yaşında. Beni savunamdılar. Devamlı yanlarındaydım ama abim diyor ifadesindeki “Abim nerdeydi bilmiyorum beni karşılamaya gelmedi. Mehmet Ali ile Seyfettin geldi.” Yani görmedin mi Ahmet’e yanımızdaydı. Bilakis Ali Yaşar da. Devamlı yanındaydık. Sonra balıkçı ve petrolcünün anlatmasına göre kapşonlu bir bayan vardı onu arıyorduk Akçaabat’ta. Akçaabat’tan Vakfıkebir’e gidene kadar ne oldu ne değişti Ali Yaşar, ne oldu ne değişti de gittin bizim isimlerimizi verdin. Niye demedin ki, bir kadın torunumu sahile bırakmış, petrolcü tarif ediyor, ifadesini bile veriyor. Çocuk bu diyor, önümden geçti, kadının yüzünü görmedim kapşonluydu ama saçları kıvırcıktı diyor. Bunu nie Vakfıkebir’de demedin. Ahmet’in Ali Yaşar’a öfkesi bu nedenle oldu. Bir baba yüzünden iki kardeşimden oldum. Ali Yaşar’a üzülmüyorum. Ona baba demekte istemiyorum. Kim ayıplarsa ayıplansın. Bir baba gözüyle bile görse suçunu ört bas etmeye çalışır, ayan beyan söylemez." ifadelerini kullandı

KATİL SOKAKTA DOLAŞIYOR

Hasan Şükrü, Ahmet Çam'ın annesi Ayla Çam ise yaşananların sorumlusu olarak Ali Yaşar Çam'ı göstererek "Tutuklanacaklarını beklemedim. Belki olur dedim ama hemen ifadeye gittiği zaman alacaklarını düşünmedim. Sabah evden çıkarken üzüntülü çıktı. İyi olur inşallah dedim gitti. Akşam üstü Mehmet Ali bana haberi verdi. Şimdiye kadar hapishane, karakol yüzü görmedik. Ali Yaşar bize hepsini gösterdi, hep onun yüzünden. Hasan Şükrü hep kardeşlerini suçladı. Babasını hiç suçlamadı. Babasına hiç demedi kardeşlerim böyle yapmaz diye. Çocuklar belki bize gelir belki gelmez, onların da kafası dolduruldu. Ahmet’in artık psikolojisi iyi değil. Çok kötü olacak 20 yıl bu, 20 gün, 20 ay değil, nasıl dolduracak. Dayanamıyorum artık. Çocuklarım eve gelmezse duramazdım. Şimdi ne yapacağım. Suçu olsa da yatsa hiç umurumda olmayacak. Benim çocuklarımın hiçbir suçu yok. Katil şimdi sokaklarda dolaşıyor. Ali Yaşar çocuklarını suçladı." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber