Mustafa Sarıgül'den Trabzon - Erzincan yolu açıklaması “Tünelimizi Yapın, Yoksa 1,5 Sene Sonra Biz Yaparız”

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Trabzon-Erzincan Karayolunda açıklama yaptı.
Mustafa Sarıgül'den Trabzon - Erzincan yolu açıklaması “Tünelimizi Yapın, Yoksa 1,5 Sene Sonra Biz Yaparız”

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Trabzon-Erzincan Karayolu Üzerindeki Sorunlu Noktaya Dikkat Çekti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Trabzon’dan Erzincan’a gitmek isteyen sürücülerin sık sık zorluk yaşadığı Ahmediye Geçidi’ne dikkat çekerek, geçidin daha güvenli ve ulaşılabilir hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Ahmediye Tünelini Yapın, Yapmazsanız Biz Yaparız”
Rakımı 2 bin 120 metreyi bulan Ahmediye Geçidi’nde yaşanan ulaşım sorunlarına işaret eden Sarıgül, bölgede bir tünel yapılması gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Sarıgül, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Trabzon-Erzincan, Erzincan-Kelkit, Erzincan-Gümüşhane, Erzincan-Bayburt ve Erzincan-Trabzon karayolunun daha işlenebilir bir hale gelmesi için, sürücülerin daha rahat ve güvenli bir yolculuk yapabilmeleri adına Ahmediye Geçidinden yetkililere sesleniyorum. Ahmediye Tünelimizi istiyoruz. Tünelimizi yapın, yoksa 1,5 sene sonra CHP iktidarında Allah’ım tüneli yapmayı bize nasip etsin.”

Sürücüler Donma Tehlikesi Yaşadı
Geçtiğimiz hafta Bayburt’un Demirözü ilçesinden Erzincan yönüne gitmekte olan bazı araç sürücüleri, Ahmediye Geçidi'nde aniden bastıran kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldı. Donma tehlikesi geçiren sürücüler ve yanlarında bulunan aileleri, çevredeki bir jandarma karakoluna sığınarak geceyi burada geçirmek zorunda kaldı.

Bölge Halkı ve Sürücüler Tünel Talep Ediyor
Özellikle kış aylarında yoğun kar yağışı nedeniyle sık sık kapanan Ahmediye Geçidi’nde yaşanan ulaşım sıkıntısı, bölge halkının ve bu güzergahı kullanan sürücülerin mağduriyetine neden oluyor. Sarıgül’ün tünel çağrısına destek veren vatandaşlar, ulaşımın daha güvenli hale gelmesi için projenin hayata geçirilmesini bekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir