Murat Zorluoğlu’na 50 Milyon TL kredi yetkisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne 50 Milyon TL kredi yetkisi verildi.

Murat Zorluoğlu’na 50 Milyon TL kredi yetkisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantıları devam ediyor. 

Toplantının bugünkü oturumunda Büyükşehir Belediyesinin çeşitli işlerde kullanması ön görülen 50 Milyon TL için yetki konusu görüşüldü.

Yaşanan koronavirüs salgını dolayısıyla öz gelirler azaldığı, merkezden gelen paylarında ciddi bir azalma meydana geldiği, hakediş ödemelerinde ciddi güçlükler meydana geldiği gerekçesiyle 50 Milyon TL kredi kullanılması için Büyükişehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na yetki verildi.

Zorluoğlu “Bizim şuana kadar iller bankası dışında kullandığımız kredilerde kendi döneminde geri ödeme stratejimiz var. Bugüne kadar aldığımız kredilerin geri ödemesi 2025’in 6. Ayı ve  5. Ayı, 2024 ün 1. Ayı ve 4. Ayı. Bunları alıp bizden sonraki döneme bırakma değil, kendimiz ödeyeceğiz. Hepsini kullanma değil de bir kısmını kullanıp geri ödeme olarak olabilir. Büyükşehir belediyesi borçlanma olarak en iyi durumda olan belediyedir." dedi.

Söz alan CHP Grup BaşkanVekili Turgay Şahin ise “Kamu kurum kuruluşları proje bazında borçlanır. TİSK istedi anlattılar onaylandı. Ama siz diyorsunuz ki nakit para ihtiyacımız var. Siz resmen özel bankalardan faizle para alacaksınız ve yetki istiyorsunuz. Herkes gibi bankadan kredi alıyorsunuz ama nasıl ödenecek? Belki bekleyen hakedişler için daha önce iller bankası için onay verdik. Bazı popülist anlayışlardan kaçınması lazım. Çöpü toplasın suyu versin yeter.” şeklinde konuştu.

Zorluoğlu “O sizin belediyecilik anlayışınız. Bizimki vatandaşa hizmet etme anlayışıdır. Ve ihtiyaç duyduğu projeleri ortaya koyma anlayışıdır. Bunu da yaparken, borçlanma noktasında da döndürülebilir. Burası şahıs değil kurumdur. Burada kriter ödenemeyecek bir borçlanma yapısıdır. Elhamdulillah hesaplı ve kitaplı gidiyoruz. Türkiye olağanüstü bir dönemden geçiyor. Tüm belediyelerin merkezden gelen ödemelerde sıkıntısı var. Öz gelirlerde sıkıntı var. Bu durumda belediyeler iki türlü iş yapar. Ya yatırımları durdurur ya da eğer borçlanma kabiliyeti varsa bunu değerlendirir ve yatırımlara devam eder. Biz ikinciyi tercih ediyoruz. Bakın bu şehir turizm şehridir. Küçük düşünme anlayışlından vazgeçmeli. Büyük düşünmek Zorundayız. “ ifadelerini kullandı.

Turgay Şahin ise “Biz de büyük düşünürüz ama büyüklerimizin sözünü dinleriz. Cumhurbaşkanımız açıkladı, 1 trilyon dolar gelirimiz azaldı. Proje bazında borçlanın ama bir belediyenin özel bankalardan borçlanması yanlış.” ifadelerini kullanınca Zorluoğlu “Bu şehri yerli yabancı turistler için cazip hale getirmeliyiz. Bu şehrin siluetini değiştirecek çalışmaları tamamlayıp Trabzon’u cazip hale getirmeliyiz. Oturarak bunları gerçekleştiremezsiniz.  Sıkıcı şehirler gelişmez. Biz şehrimizi herkes için keyifli bir şehir haline getirmek zorundayız. Biz bunları israf görürsek turizm iddiamızdan vazgeçmek demektir. Bir eğlence merkezimiz yok. Eskiden lunapark vardı şimdi yok. O konuda geri gitmişiz. Beşirli'deki dolgu alanının en batısındaki bölümde dev lunapark ile yeme içme konusunda bir destinasyon yapmak istiyoruz. Başka dokunuşlarla bu şehri keyifli bir şehir haline getireceğiz. Amacı budur.” şeklinde konuştu.

Yapılan oylama ile Zorluoğlu’na 50 Milyon TL kredi kullanımı için yetki verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber