Trabzon’da akaryakıt istasyonu açmak isteyenler artık o rakamı ödeyecek! Karar alındı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Akaryakıt istasyonu açmak için başvuracakları ilgilendiren tarifede değişikliğe gidecek.

Trabzon’da akaryakıt istasyonu açmak isteyenler artık o rakamı ödeyecek! Karar alındı

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında Akaryakıt istasyonu açmak isteyenleri ilgilendiren bir karar aldı. Alınan kararda; Akaryakıt ve LPG istasyonu için sunulan plan değişikliği tekliflerinde teklifin Büyükşehir meclisinde onaylanması halinde meclis karar tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde, plan hizmet bedeline ek olarak 1 Milyon TL alınır. Ek olarak alınan bedelin ödenmemesi halinde onaylanan plan veya plan değişikliği kesinleşmeyecektir. Teklifin Büyükşehir Belediye meclisince uygun görülmemesi halinde peşin tahsil edilen plan hizmet bedeli belediyeye gelir olarak kaydedilir ibaresi eklendi.

Zorluoğlu yaptığı açıklamada “İlave bilgi vereyim. Akaryakıt istasyonlarının ruhsatlandırılması ile alakalı şeffaf çalışıyoruz. Üniversitemizle iş birliği yapıyoruz. Üniversitemiz bunu inceledi. Geldiğimiz noktada şu ana kadar akaryakıt raporu vermedik. Bundan sonra bu rapor ile akaryakıt yapılacak alandaki olumlu ranttan Büyükşehir belediyemiz alsın istedik. Bu akaryakıt istasyonu izin vereceğiz anlamına gelmiyor. Belediyemiz böyle bir gelir elde etsin istedik.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber