Murat Zorluoğlu resmen açıkladı! İşte Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin borcu

Murat Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi devir teslim töreninde açıklamalarda bulundu.

Murat Zorluoğlu resmen açıkladı! İşte Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin borcu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde devir teslim töreni gerçekleşti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Metin Genç, eski başkan Murat Zorluoğlu'ndan görevi resmen devraldı.

Devir teslim töreninde açıklamalarda bulunan Murat Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcunu da açıkladı.

Murat Zorluoğlu konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "2019 yılında devraldığımızda Büyükşehir belediyesinin borcu yaklaşık 300 milyon liraydı ve bu 2019 yılı bütçemizin yaklaşık yüzde 40’ına tekabül ediyordu. Şimdi devrederken borcumuz 1.6 milyar ancak bu borç şu anda 2024 yılı bütçemizin yüzde 21’ine tekabül ediyor. Bakıldığında borcun artmadığını da memnuniyetle ifade ederim. Benzer bir durum TİSKİ’de de söz konusudur. Trabzon büyükşehir belediyesi, Türkiye’de Büyükşehir belediyeleri arasında en az borcu olan büyükşehir belediyelerin bir tanesidir. Personel sayısı az olan bir belediyedir. Ekonomik zorlukları olan bir belediyedir. Bir öz gelir oluşturmak zorundayız. Bunu da belirtilelim" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber