Murat Zorluoğlu: Dolmuş kararlarını istisnasız uygulayacağız

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında konuştu.

Murat Zorluoğlu: Dolmuş kararlarını istisnasız uygulayacağız

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tammuz ayı ilk meclis toplantısı yapıldı. Yaşanılan koronavirüs sürecinin belediyenin yatırım programını olumsuz yönde etkilediğini belirten Zorluoğlu “Önceliklerde farklılıklar yaptık” ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu’nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

Meclisimiz normal gündemiyle toplanmaya başladık. İnşallah yakın zamanda sorunsuz bir şekilde toplanırız. O zamana kadar hijyen ve maske kurallarına riayet ederek devam edeceğiz. 

Salgın döneminin belediyelerimize olumsuz etkisi oldu. Belediyelerimizin kaynaklarında azalma oldu. Hizmetler noktasında büyükşehir belediyesinin yatırım programına etkisi oldu.

2020 yılı yatırım programını revize ettik, önceliklerde bazı farklılaştırmalar yaptık. Yüklenici firmalara zorlamalar çıkarmamaya gayret ettik. Bize hizmet eden yüklenici ve esnafımıza zorluk çıkarmamaya gayret edeceğiz.

Trabzon için önemli gördüğümüz bir çalışmayı kamuoyu ile paylaştık. Yıllardır Trabzon’da konuşulan ve gerçekleştirilemeyen ulaşım master planından bahsediyorum. Ulaşım master planının ihalesini yakında yapacağız. Trabzon’un ulaşım sorununa bilimsel çözüm getiren bir belge elimizde olmuş olacak. Bu belge tek başına bir anlam ifade etmez. Bu belgeye şehrin dinamikleri ne kadar ilgi gösterirler ve ne kadar katkı yaparsa bu planda bu şehre o kadar katkı yapar. Şehrimiz bu plana sahip çıkacak ve şehrimize katkı yapacak planı elimize alacağız.

Geçtiğimiz günlerde flomuza 20 yeni otobüs kattık. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.

Şantiye çalışmalarını sona getirdiğimiz çok önemli bir projeyi sizinle paylaşmak isterim. Ortahisar’ın 565 km su hattının yenilendiği proje. 17 milyon Euro ihale bedeli var. %60 Avrupa birliği %  24’nü Büyükşehir belediyemiz, geri kalanını da Çevre ve Şehircilik bakanlığı gerçekleştirecek. Önümüzdeki günlerde ilk kazmayı vuracağız. Bu proje Ortahisar için tarihi bir projedir. Altyapı projeleri genellikle görülmeyen projedir ama biz öyle düşünmüyoruz. Bu proje ile kanalizasyon ve yağmur suyu için de önemli. Geçtiğimiz günlerde AKSA ile konuştuk yer altı hatlarını bu proje ile yer altında beraber yapacağız. Diğer telekominikasyon hizmetlerini de bu proje ile yer altına alınacak.  Total olarak bakıldığında 400 Milyon Liralık  bir projeden bahsediyorum.

Dolmuş modernizasyonu ile alakalı geriye kalan 40 dolmuşu 80 taksiye dönüştürdük. Şuanda bir geçiş dönemindeyiz. Bazı sıkıntılar olabilir. Bu kararları ortak akılla aldık. Taraflarla da mutakip kaldık. Çıkabilecek sorunları çözüp yolumuza devam edeceğiz. Uygulamada ortaya çıkacak sorunları bertaraf edip yolumuza devam edeceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olması hem dolmuş hem de taksi anlamında gerekli kararları aldık ve istisnasız uygulayacağız. 

Akçaabat – Trabzon arasındaki dolmuşlar için kararı aldık ve uygulamaya koyduk. Bir model oluşturduk. 25 oturan 33 ayakta olmak şartıyla bir otobüs sistemi kurduk. Bu kartlı bir sistemdik. 

Bir önemli projemizi sisinle paylaşmak istiyoruz. KTÜ  ve tıp fakültesinin olduğu Kalkınma mahallesinde bir trafik sıkıntımız var. Oradaki aciliyet dikkate alınacak bir proje geliştirdik. 500 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde bir yol projesi. Bu proje oradaki eczaneler ile sahile bir bağlantı projesi. 1 sene içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. 

Gümüşhane’den gelen yolun sahille buluşması çalışmalarımız da devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Fatih Parkı’nı açtık. Gerçekten güzel bir park oldu. Şehrin merkezinde çok değerli bir parka kavuşmuş olduk. Orada ticari alanları büyükşehir belediyesi kendisi işletiyor.  Oraya gidenler bir şey içmek zorunda değil. Meydan parkına oranla daha ucuz bir şekilde hizmete aldık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler