Mumcu: Down Sendromu Bir Farklılıktır, Hastalık Değildir

AK Parti Trabzon İl Başkanı Mumcu “Bizler biliyoruz ki Down Sendromu +1 kromozomla ortaya çıkan bir farklılıktır hastalık değildir” dedi.

Mumcu: Down Sendromu Bir Farklılıktır, Hastalık Değildir

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, "Özel gereksinimli çocuklarımıza yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla ilan edilen 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nde tüm down sendromlu kardeşlerime ve değerli ailelerine saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Bizler biliyoruz ki down sendromu +1 kromozomla oluşan bir farklılıktır hastalık değildir. Unutulmamalıdır ki farklılıklarımız zenginliklerimizdir. Dünyada yaklaşık 6 milyon civarında down sendromlu birey yaşamaktadır. Bu çocuklarımızın var olan potansiyellerini arttırabilmeleri için toplum duyarlılığına ihtiyaçları vardır. Bu duyarlılıkları tekrar hatırlatmak adına böylesine anlamlı özel günleri önemsiyoruz. Özel günler dışında da her zaman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyor bu vesileyle güzel evlatlarımızın gözlerinden öpüyor ve onları çok sevdiğimi söylemek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

“Pozitif Ayrımcılık Adına Birçok Adım Attık”
Hükümetlerimiz döneminde bu anlamda 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ve 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile engelli haklarının ve ayrıcalıklarının yasalarla koruma altına alındığını belirten Mumcu şunları söyledi: "Özel gereksinimli kardeşlerimizin hayata eşit şekilde katılabilmesi adına Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde pozitif ayrımcılık adına birçok adımlar attık. Sn. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi “Bizler engelli kardeşlerimizle ilgili eksikliklerin giderilmesini bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak gördük.”  Hayata geçirilen yasal düzenlemeler ve devlet hizmetlerinde kaydedilen gelişmelerle birlikte artık bu bireylerimiz de hayata daha sıkı sıkıya tutunabilmektedirler.” 

“Her Konuda Yanlarında Olacağım”
Trabzon’da engelli vatandaşlar ve ailelerinden gelen talepler üzerine yapılan çalışmalar olduğunu dile getiren Mumcu, devamında ise; “Şehrimizde de özel gereksinimli kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştırmak adına birçok çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. İlgili parti birimlerimiz de sürekli özel gereksinimli kardeşlerimiz ve aileleriyle iletişim halindeler. Bizler, kardeşlerimiz, aileleri ve engelli STK’lardan gelen talepleri titizlikle dinliyor ve takipçisi oluyoruz. Bu bağlamda engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin her konuda yanlarında olacağımı tekrar bildirmek istiyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber