Muhammet Balta’dan demiryolu açıklaması: Trabzon ve Rize’nin yarıştırılması yanlış!

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Haber61 mikrofonlarına konuştu.

Muhammet Balta’dan demiryolu açıklaması: Trabzon ve Rize’nin yarıştırılması yanlış!

Haber61 - Haber Servisi

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Demiryolu tartışmaları ile alakalı Haber61 mikrofonlarına özel açıklamalar yaptı.

Balta “Demiryolu projesinin iki il arasında (Rize- Trabzon) arasında yarıştırılması yanlış. Trabzon bölgesel olarak tarihine baktığınızda bir merkez. Bu konu ile alakalı yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi var demiryolu olayının “ ifadelerini kullandı.

Balta, iktidarları zamanında çok önemli yatırımlar yapıldığını belirtip “Bizim iktidarlarımız döneminde de Türkiye’de demiryolu ile alakalı çok önemli yatırımlar yapıldı, hızlı tren konusunda da çok önemli çalışmalar yapıldı, belirli güzergâhlarda illere hızlı tren şuanda çalışıyor. Bizlerin de hayali Trabzon’a hızlı tren gelmesi. Projelerimiz arasında var. Geçmişe baktığınız zaman bizim iktidarlarımız döneminde de bizim seçim kampanyalarımızda kullandığımız bir proje. Bu konu ile alakalı biz Trabzon’umuza ne söz vermişsek bir bir yerine getiriyoruz ve getireceğiz. Biz şehrimize hizmet yapacağımız şeyleri sadece siyasi düşünmüyoruz. Sonuçta siyasi etiketler gidecek biz de Trabzon’da yaşayacağız. Bunlar hayal değil. Üzerinde çalışılmış, ülkenin ekonomik durumuna göre de planlanan şeyler.” İfadelerini kullandı.

Dün sayın bakanımız geldi. Trabzon’a tren yolu konusunda bir sorun yok diyen Balta “Ülkenin ekonomik durumuna göre vaat ettiğimiz her şey bir bir gerçekleşiyor. Daha önce Şehir Hastanesi projesi vardı, ihalesi bitti. Dün sayın bakanımızla Şehir Hastanesi yapıldıktan sonra şimdiden konuşulmaya başlanan acaba ne olacak denilen trafik sorununu dün masaya yatırdık. Bakanımız bürokratlara talimatını verdi.” Dedi.

Balta, Türkiye ve Dünya’nın zor bir süreçten geçtiğini belirtip “Havaalanı konusu var çevre yolu ve tren yolu projeleri var. Mevcut havaalanı işlevini sürdürürken denizi doldurarak yeni havaalanı yapma projesi var. Bunların hepsi çalışılıyor. Ama Türkiye ve dünya zorlu süreçten geçiyor. Türkiye’nin sağlık yönünden bir sıkıntısı yok ama pandeminin ne kadar süreceği, Dünya ekonomisi ve Türkiye ekonomisini ne kadar etkileyeceğini bilmiyoruz.” Dedi.

Balta son olarak şehrin yapılacak yatırımlarla ilgilenmesi ve bu konuda baskı oluşturmasının güzel olduğunu belirtip “Dün dünyada eşi benzeri olmayan Zigana tüneline gittik. Şuanda hizmet verebilecek şekilde çalışmalar devam. Ediyor. Kanuni bulvarındaki eksikliklere baktık. Değirmendere de trafiğin nasıl rahatlayabileceğine, Akçaabat’tan insanların Trabzon’a nasıl rahat gelebileceğine baktık. Bütün bunları oturduk değerlendirdik. Bakanlarımız bürokratlarımız bu şehrin evlatları. Allah nasip ederse bir sorun yok. Trabzon şehrinin yatırımlarla alakalı duyarlı olması güzel bir şey. Bunlar bizim avantajlarımız. Hizmetlerle alakadar olup baskı kurması bunlar güzel şeyler. Ancak bunları farklı yerlere çekip iller arası karşılaştırma yapıp, siyaseten bunların arkasında farklı şeyler aramak da güzel değil. Biz demiryolu ile alakalı, Arsin yatırım adası ile alakalı, Şehir hastanesi ile alakalı, Güney çevre yolu ile alakalı, sadece Trabzon’u değil bölgeyi de ilgilendiriyor. Merak etmesinler bu konularla ilgili çalışmalarımız sürüyor.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber