Mhp Grup Başkan Vekili Tomaç: ”Ganita’nın adı Türkçe bir isimle değiştirilmelidir”

Trabzon Ortahisar Belediyesi Meclisi Temmuz ayı toplantılarının ilki bugün gerçekleştirildi.

Mhp Grup Başkan Vekili Tomaç: ”Ganita’nın adı Türkçe bir isimle değiştirilmelidir”

Trabzon Ortahisar Belediyesi Meclisi Temmuz ayı toplantısı, Ahmet Metin Genç’in geçen ay yürütülen projeler hakkında bilgilendirmeleri ile başladı.

Toplantıda söz alan MHP Grup Başkan vekili Süleyman Tomaç, “Ganita isminde ısrarcı olmanın bir anlamı yok. ‘Ganita’ Rumca’da ‘güzel mekan’ anlamına geliyor. Rumca bir ismi kullanmasak yerine Türkçe bir isim bulsak nasıl olur? Türkçe, Türk milletinin ruhudur. Ganitanın adı Türkçe bir isimle değiştirilmelidir.” İfadelerini kullandı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise Tomaç’ın önerisine ithafen,” Ganita’nın adını değişirseniz Trabzon’un adını da değişmeniz gerekir. Bunlar daha önce mecliste gündeme gelmişti. Bunlar coğrafi isimler. Zaten kayıtlı bir isim değil de mesela Faroz’un adı da zaten Yalı. Önceki Medeniyetten kalan isimler bunlar. Türkçeyi sonsuza kadar yaşatmalıyız.” Şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber61 Haber Servisi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber