Meteoroloji'den Trabzon'a kar uyarısı

Meteoroloji’den 16 ilde yoğun kar ve çığ uyarısı geldi

Meteoroloji'den Trabzon'a kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısına göre, yoğun kar yağışı Cuma sabaha karşı başlayacak, 3 gün boyunca aralıklarla etkili olacak. Uyarıda, yer yer tipi şeklinde görülecek kar yağışı sırasında buzlanma ve don olayı ile ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara dikkat çekildi.

UZMANLAR ÇIĞ TEHLİKESİNE KARŞI UYARDI
Kar yağışının Doğu Anadolu’da Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevreleri ile Tunceli’nin kuzeyi, Siirt’in ve Şırnak’ın doğusunda etkili olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz’de; Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde bu gece saatlerinden başlayacak yağışın Cuma bölgenin iç kesimleri ile rakımı 500 metrenin üzerindeki yerlerinde, Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren ise bölge genelinde, Pazartesi öğle saatlerine kadar yoğun kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Uzmanlar çığ tehlikesine karşı yetkilileri ve vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber