Mecliste Atatürk resmi ve Diyanet eleştirisi

Ortahisar Belediye Meclisi'nde CHP'li iki meclis üyesi açıklamalarda bulundu

Mecliste Atatürk resmi ve Diyanet eleştirisi

Haber61 Haber Servisi

Ortahisar Belediyesi'nin Kasım ayı meclis toplantıları bugün başladı.

Başkan Ahmet Metin Genç'in başkanlık yaptığı toplantıda meclisin CHP'li üyeleri Ömer Dayı ve Cüneyt Zorlu bazı eleştirilerini dile getirdi.

DİYANETE ELEŞTİRİ
CHP’li Meclis üyesi Ömer Dayı, yaptığı konuşmada ilk olarak Başkan Genç’e teşekkür etti. Dayı “Geçtiğimiz hafta kardeşlik köprüsü diyerek gerçekleştirdiğimiz Muş Mardin ve Diyarbakır ziyaretinde bizi ağırlayan herkese teşekkür ederek CHP adına katılmam için davet eden Sayın Ahmet Metin Genç ve belediye yetkililerine teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

Cuma namazı hutbesiyle ilgili eleştiride bulunan Dayı “Aynı gün cuma namazında Mustafa Kemal ve arkadaşlarına bir duayı çok gören diyaneti kınıyorum. Bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün devlet adamları kelimesi altında anılmasını bir kere daha kınıyorum” dedi.

ATATÜRK RESMİ IŞIKLANDIRILSIN

CHP’li bir diğer meclis üyesi Cüneyt Zorlu da eleştiri ve önerilerini dile getirerek şöyle konuştu;

29 Ekim'de ile alakalı daha önce de konuştum meydan parkında kutlansın dedik siz de destek oldunuz teşekkür ediyorum.

Boztepe de bulunan Atatürk resminin ışıklandırılmamasını gündeme getirdim tekrar söylüyorum. Bunun neden yapıldığını bilmiyorum. Aklımıza bazı nedenler geliyor ama inşallah öyle değildir. Tugay komutanlığını defalarca aradım. Topu sonuçta size attılar. Bayrak sizin sorumluluğunuzda olmadığını sadece bayramın sizin sorumluluğunuzda olduğunu biliyorum. Bayrak eskimişti hemen değiştirildi. Atatürk resminin aydınlatılması en son büyükşehir belediyesine ait denildi. Atatürk görselinin ışıklandırılması için sizden konuyu büyükşehir belediyesinde yeniden gündeme getirmenizi istiyorum. Yetkililerden bir açıklama bekliyoruz.
 

meclis

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber