Maltepe’de Trabzon fırtınası esti

“Trabzon’un Fethi’nin 555’inci yılı etkinlikleri ve Trabzon Tanıtım Günleri yoğun ilgi.

Maltepe’de Trabzon fırtınası esti

İstanbul’da 250 Trabzon Derneğini temsil eden Trabzon Dernekler Federasyonu(TDF) tarafından organize edilen “Trabzon’un Fethi’nin 555’inci yılı etkinlikleri ve Trabzon Tanıtım Günlerine” ilgi büyük oldu. Üç gün süren etkinliğe bir milyon katılım oldu.

REKOR KATILIM OLDU

Her yıl geleneksel olarak Feshane’de gerçekleşen Trabzon’un Fetih ve Tanıtım Günleri etkinliği bu yıl ilk kez İstanbul’un Anadolu yakasında Maltepe sahili Orhangazi şehir parkında gerçekleşti. İstanbul’da 250 Trabzon Derneğini temsil eden Trabzon Dernekler Federasyonu(TDF) tarafından organize edilen “Trabzon’un Fethi’nin 555’inci yılı etkinlikleri ve Trabzon Tanıtım Günlerine” ilgi büyük oldu.10-13 Kasım tarihleri arasında üç gün süren etkinliğe bir milyon katılım oldu.



BİZE BIRAKILAN EMANETE SAHİP ÇIKIYORUZ

Etkinliklere destek olan ve sahip çıkan hemşerilerine teşekkür eden  Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir “Trabzon’un tarihine-kültürüne-geleneklerine-örf ve adetlerine sahip çıkma noktasında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle ecdatlarımıza olan sorumluluğu yerine getiriyoruz. Trabzon’un Fethini unutmuyoruz, unutturmuyoruz.Tarihini unutan bir millet karanlığa mahkumdur. Bize şehitlerimiz, gazilerimiz bu güzel vatanı emanet bıraktı.Bu emanete sahip çıkmak hepimizin namus borcudur” dedi.



BİRLİK VE DAYANIŞMA RUHU ÖNE ÇIKTI

Üç gün süren Trabzon’un Fethi ve Tanıtım Günlerinde  kuymaktan hamsiye Akçaabat köfteden doğal tereyağına kadar birçok yöresel ürün ve kıyafetler görücüye çıktı.Kurulan stantlarda ise birbirinden lezzetli Karadeniz ürünleri ve el emeği ürünlerin sergilendiği stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.TDF Yöneticisi aynı zamanda Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Bayraktar “İstanbul’da yaşayan Trabzonlular ve Karadenizliler hem memleket özlemi giderdi hem de birlik ve dayanışma noktasında dayanışma sergiledi” açıklamasında bulundu. Etkinliğin organize edilmesinde büyük emeği olan Ru-An ajans adına konuşan Canan Karavit ise ”Oldukça güzel bir ortamda etkinliğimizi tamamladık. Trabzon günlerine gelen misafirlerimizin memnuniyetle ayrılması bizi de mutlu ediyor” dedi.



TRABZONSPOR SEVDASI DAMGASINI VURDU

Trabzon Tanıtım Günlerine hiç kuşkusuz damgasını vuran bordo-mavi sevdası oldu.Trabzonspor formaları ve bayrakları ile etkinliğe katılan vatandaşlar “Bize her yer Trabzon,şampiyon Trabzonspor” sloganları ile  boy gösterdi.Maltepe’de düzenlenen etkinliğe katılan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’da Trabzonspor’a gurbetçilerin her fırsatta sahip çıktığını İstanbul’da ise  bu anlamda büyük bir taraftar camiasına ve desteğe sahip olduklarını ifade etti.Etkinlik sahasında bulunan büyük TS logosu altında fotoğraf çektiren bordo-mavili taraftarlar ise Başkan Usta’dan şampiyonluk sözü alarak her zaman kulüplerinin yanında olacaklarını dile getirdiler. . Kemençe eşliğinde horonların oynandığı etkinliklerde sanatçıların konserlerine de ilgi büyük oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber