Maçkalılar Derneği yeni sezona hazır

Trabzon Maçkalılar Derneği, çalışmalarına başladı.

Maçkalılar Derneği yeni sezona hazır
Trabzon Maçkalılar Derneği, 2016-2017 sezonuna dernek binasında yaptığı çalışmayla start verdi. THM koro şefi Ünal Özel yönetiminde 3 yıldır dernek bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği Topluluğu, bu yılda büyük bir coşkuyla çalışmalarına başladı. 

Haftanın iki günü (Salı-Cuma) olmak üzere repertuar çalışması yapan topluluk, bu yıl yönetim kurulunun almış olduğu kararla bir takım değişikliklere gitti.  

Dernek Başkanı İsmet Gazioğlu açıklama yaparak,  “Yıllardır derneklerde görülen bir alışkanlık vardı. Solist ya da sazende arkadaşlar birden başka derneklerde de faaliyet gösteriyordu. Bunun kimseye fayda getirmediğine kanaat getirdik. Arkadaşlarla konuştuk ve bu yıldan itibaren bizi tercih eden arkadaşlarla yola devam etme kararı aldık. Yani bize gelen bir arkadaş başka bir dernekte faaliyete katılamayacak. Bazı olumsuzlukların önüne geçmek için bu kararı almış bulunuyoruz. Yoksa diğer derneklerle herhangi bir sorunumuz yok. Hepsi sonuçta bir kültüre hizmet ediyor. Bunun daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 

Bu değişikliğin ardından bir başka değişiklik de çalışma salonunda yapılacak. Salon, yöresel görüntülerle süslenecek ve bu alana bir de şark köşesi yapılacak.

TRT'DEN TEKLİF

THM Topluluğu bu yıl içerisinde TRT’den bir program teklifi aldı. Önümüzdeki aylarda Ankara’ya gidecek olan koro, şef Ünal Özel yönetiminde canlı performans sergileyecek. Maçkalılar Derneği,  2013-14 sezonunda TRT Ankara Radyosu Arı Stüdyosu’nda canlı konser vermiş ve çok beğenilmişti.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber