Maçka’da içme suyu sorunu için 20 milyonluk yatırım

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Maçka’nın Hızarlı, Gayretli ve Kaynarca mahallelerinde uzun yıllardır yaşanan içme suyu sorununu çözmek amacıyla başlattığı altyapı yatırımını sürdürüyor.
Maçka’da içme suyu sorunu için 20 milyonluk yatırım

Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Maçka İlçesi Hızarlı, Gayretli ve Durali Mahallesi İçme Suyu İsale ve Şebeke Hattı İkmal İnşaatı İşi” kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Daha önce ihalesi yapılmasına rağmen çeşitli nedenlerle tamamlanamayan proje, yeniden başlatılan yatırım programı kapsamında hayata geçiriliyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte mahallelerde uzun süredir yaşanan içme suyu sorunlarına kalıcı çözüm sağlanması amaçlanıyor.

mackada-icme-suyu-sorunu-icin-20-milyonluk-yatirim

6 BİN 800 METRE İÇME SUYU HATTI

Yaklaşık 20 milyon TL yatırım bedeline sahip proje kapsamında 6 bin 800 metre uzunluğunda çelik ve polietilen içme suyu hattı inşa ediliyor.

Çalışmalar çerçevesinde ayrıca 9 adet tahliye odası, 11 adet vantuz odası, 4 adet vana odası ve 1 adet maslak yapısı yapılacak.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki içme suyu iletim ve dağıtım altyapısının güçlendirilmesi, özellikle yaz aylarında yaşanan su yetersizliği ve basınç sorunlarının giderilmesi hedefleniyor.

mackada-icme-suyu-sorunu-icin-20-milyonluk-yatirim

BAŞKAN GENÇ: “KALICI ÇÖZÜM”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, içme suyunun temel bir yaşam hakkı olduğunu belirterek, kentin her noktasına güçlü altyapı hizmetleri ulaştırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Başkan Genç, “Maçka ilçemizin Hızarlı, Gayretli ve Kaynarca mahallelerinde uzun yıllardır hissedilen içme suyu ihtiyacını kalıcı olarak karşılayacak bu önemli projeyi kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

mackada-icme-suyu-sorunu-icin-20-milyonluk-yatirim

YIL SONUNDA TAMAMLANACAK

Su kaynaklarının korunması ve verimli kullanılmasının önemine dikkat çeken Başkan Genç, yatırımların gelecekteki ihtiyaçlar da göz önünde bulundurularak planlandığını kaydetti.

Genç, “TİSKİ Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla sadece bugünün ihtiyaçlarını değil, geleceğin taleplerini de hesap ederek yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bu yıl sonuna kadar çalışmalarımızı tamamladığımızda vatandaşlarımız daha sağlıklı, daha kaliteli ve kesintisiz içme suyuna kavuşacak. Trabzon’un her ilçesinde olduğu gibi Maçka’mızda da güçlü altyapı hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Trabzon Büyükşehir Belediyesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.