Kültür, sanat ve siyaset camiası, bu sergide bir araya geldi
Trabzon’da kültür ve sanat camiası, anlamlı bir sosyal sorumluluk projesinde bir araya geldi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Tiyatroları iş birliğinde hazırlanan “Ses Ver! Kültür, Sanat ve Dayanışma Projesi”nin açılışı gerçekleştirildi.
Proje kapsamında sergilenen eserlerden elde edilecek gelirlerin Trabzon’daki köy okulları ile Filistin’e bağışlanacağı belirtildi.
TRABZON TEMALI TABLO..
Programa katılan Trabzon Valisi Tahir Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de sergiye destek veren isimler arasında yer aldı. Vali Şahin, Trabzon’un tarihi Tabakhane Köprüsü’nü konu alan büyük bir tabloyu satın aldı. Eseri tercih ederken Trabzon temalı olmasına özellikle dikkat ettiğini belirten Şahin, kente ait eserleri daha anlamlı bulduğunu ifade etti.
“Tabloyu nereye asacaksınız?” sorusuna “Henüz karar vermedim” yanıtını veren Vali Şahin, satın aldığı eserin fiyatını ise açıklamadı. Şahin, yardım amacı taşıyan sergide fiyatın ikinci planda olduğunu vurgulayarak projeye maddi destek sundu.
BAŞKAN GENÇ’TEN ANLAMLI DESTEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise sergide ilk 50 bin TL ile başlangıç yaptı. Sergiye önemli katkı sunan Başkan Genç’in bu desteği, programa katılan diğer davetlileri de teşvik etti.
ÖRGÜ BEBEKLER TEBESSÜME NEDEN OLDU
Sergide dikkat çeken anlardan biri de Başkan Genç ve eşi Arzu Genç adına hazırlanan örgü bebekler oldu. Bordo-mavi atkısıyla sergilenen bebek, katılımcıların yüzünde tebessüm oluştururken Trabzonspor vurgusuyla da ilgi çekti.

SERGİDE KADINLARIN ROLÜ ÖN PLANA ÇIKTI
Açılış konuşmalarında, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere, özellikle kadınlara teşekkür edildi. Yaklaşık bir yıl süren hazırlık sürecinde Arzu Genç ile AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan’ın önemli rol oynadığı belirtildi.

Yardım amacıyla düzenlenen etkinlikte emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür edildi.

