Kubilay Çiçek: AK Parti Trabzon’dan 2 milletvekilliği ancak alır

DEVA Partisi Trabzon il Başkanı Kubilay Çiçek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

DEVA partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, Haber61 Genel Koordinatörü Atakan Kadıoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Çiçek, AK parti’nin Trabzon’dan en fazla 2 milletvekili çıkarabileceğini belirterek “Üzülerek söylüyorum bugün memleketi bu hale getirdikleri için esnaf ziyaretlerine çıkmak konusunda güçlükler çekiyorlar. Ama aynı muhitte esnafa biz geldik dediğimizde yaklaşık 100 esnaftan 98’inde güzel ağırlanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek şu ifadeleri kullandı:

“BU PAZAR SEÇİM OLSA..."

Partimizin son sloganlarından birisi “Bu pazar seçim olsa DEVA hazır” . Bırakın erken seçimi önümüzdeki Pazar günü seçim olsa biz hazırız. Kasım ayında erken seçim olabileceği kulislerde de konuşuluyor. Ama dediğim gibi biz hazırlığımızı bu Pazar seçim varmış gibi sürdürmeye devam ediyoruz.

Bizim partimizde kadın kolları ve gençlik kolları diye birimler yok. Gençler de kadınlar da İl Yönetiminin yanı ana kademenin eşit paydaşlarıdır. Onun dışında Trabzon’da teşkilatlanma çalışmalarımız hala devam ediyor. Nüfusa baktığımızda Trabzon’un nüfusunun %85’ini kapsayan ilçelerde teşkilatlandığımızı söyleyebilirim. Genel başkanımızın katılımıyla birçoğunda kongreler yaptık. Var olmadığımız küçük nüfuslu ilçelerde de teşkilatlanma çalışmalarımız devam edecek.

“AK PARTİ 2 VEKİL ANCAK ÇIKARTIR”

Bir il başkanı sürekli iddialı olmak ve teşkilatını motive etmek zorundadır. Fakat orda çok ince bir çizgi ve denge var. Biraz abarttığınızda gülünç duruma düşmek çok olasıdır. Bunu kendileri de biliyorlar ki 6 milletvekilinin altısını da almaları mümkün değildir. Ekonominin çok daha iyi olduğu Ak Parti teşkilatlarının kan kaybetmediği dönemlerde bile AK Parti hiçbir zaman 6 milletvekili almadı. Bugün ekonominin hali ortadayken esnaf çiftçi zor durumdayken bırakın 6 vekili bugün itibariyle 2 milletvekili ancak alabilir. Sayın Mumcu iddialı olmaya teşkilatını motive etmeye çalışırken dengenin biraz ötesine geçip kamuoyu ve bizim tarafımızdan gayriciddi algılandı.

“TRABZON’DA TESPİT ETTİĞİMİZ EN BÜYÜK SORUN”

Bugün itibariyle yerel problemler aslında konuşulmamaya başladı. Bugün Trabzon’un Arsin ilçesinde yaşanan problemlerle İzmir’in Buca ilçesinde yaşanan problemler aynı. Yani geçim sıkıntısı. Her yerde şuan en büyük problem geçim sıkıntısı ve gençlerin işsizliği diyebiliriz.

Hiç tartışmasız en başa ekonomiyi yazabiliriz. Tam bu noktada da vatandaşın aklına ekonomik problemler girmişken kim bu işi çözer diye sorulduğunda da daha önce bu işi yapmış ve onun bakanlığı döneminde ekonominin çok iyi olduklarını hatırladıkları Ali Babacan tartışmasız akla geliyor. Bu da tabii ki insanların sandıkta oy verme alışkanlıklarını etkileyecektir. Dolayısıyla yapılacak olan bu seçim Trabzon’da DEVA Partisi’nin gözüken anket oranlarından daha fazla oy alacağını düşünebiliriz.

“ESNAF ZİYARETİNE ÇIKMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORLAR”

Biz sürekli köylerdeyiz esnaftayız kırsallardayız ve şunu söyleyebilirim vatandaştan hiç olumsuz tepki almadık. Bugün iddia ediyorum daha önce basın aracılığıyla çağrıda da bulunmuştum sayın Mumcu’ya onun istediği bir yerde esnaf ziyaretine çıkabiliriz. Üzülerek söylüyorum bugün memleketi bu hale getirdikleri için esnaf ziyaretlerine çıkmak konusunda güçlükler çekiyorlar. Ama aynı muhitte esnafa biz geldik dediğimizde yaklaşık 100 esnaftan 98’inde güzel ağırlanıyoruz. Hepsi size oy vereceğiz demiyor olabilir ama en azından güzel karşılıyorlar. Muhalifi de dâhil Ali Bey’in bakanlık döneminde çok başarılı olduğunu ve yeniden onu istediklerini söylüyorlar. Yine söylüyorum aldığımız tepkiler çok olumlu bunu hepimiz seçim akşamı göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber