KTÜ’de yeni daire başkanı belli oldu

KTÜ’de yeni daire başkanı belli oldu

KTÜ’de yeni daire başkanı belli oldu

KTÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına Ömer Salimoğlu getirildi. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı üniversitenin en kritik daire başkanlığı. Herkesin talip olduğu bir yer. Eski Başkan Necmi Kırkbir 2 yıl önce vefat etti. Çok başarılı efsane başkan olarak anılıyordu. Yerine atanan Hacer Saka, 3 ay önce emeklilik kararı aldı. Bunun üzerine üniversite yönetimi bu göreve Bener Cordan Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ömer Salimoğlu’nu getirdi. Salimoğlu’nun önümüzdeki hafta görevine başlayacağı öğrenildi.
1975 yılında Trabzon’un Arsin ilçesinde dünyaya gelen Ömer Salimoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünden Onur Öğrencisi olarak mezun oldu. 19 yıl öğretmenlik ve 5 yıl Bener Cordan Ortaokulu’nda müdür yardımcısı olarak görev yaptı.

UEFA A Lisanslı profesyonel futbol antrenör belgesi ile 2 yıl profesyonel futbol takımların altyapısında görev çalıştı. 2012 yılından beri Türkiye‘deki üniversitelerde eğitim gören yabancı öğrenciler ile ilgili sivil toplum kuruluşu olan Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği’nde (KULDER) Başkan Yardımcılığı ve 2018 yılından itibaren başkanlığını sürdürmekte olan Salimoğlu, yurt dışında Gana, Etiyopya, GineBısaou, Hindistan, Gürcistan, Azerbaycan, Kosova, Makedonya’da çeşitli organizasyonlara katıldı.

Halen daha Trabzon ilinde eğitim gören, 103 farklı ülkeden yaklaşık 2100 uluslararası öğrencinin akademik, sosyal, spor, kültürel ve diğer tüm ihtiyaçlarını temin edebilmek için dernek faaliyetlerine devam etmekte olan Salimoğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır. Ömer Salimoğlu, orta derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

EĞİTİM BİLGİLERİ:

1994- 1998 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Karadeniz Tek. Üniversitesi,
2017- 2021 Uluslararası İlişkiler - Anadolu Üniversitesi/ESKİŞEHİR
2021- 2022 Eğitim Yönetimi Yüksek Lisans –Trabzon Üniversitesi-TRABZON

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler