KTÜ'de Mühendislik Fakültesi önüne Milli Muharip Uçağı Kaan’ın prototipi kurulacak

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı Mühendislik Fakültesi önüne Milli Muharip Uçağı Kaan’ın prototipi kurulacağını duyurdu.

KTÜ'de Mühendislik Fakültesi önüne Milli Muharip Uçağı Kaan’ın prototipi kurulacak

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı Mühendislik Fakültesi 2. Öğrenci ile buluştu.

KTÜ Mühendislik Fakültesi 2. Öğrenci Buluşması etkinliğinde katılımcılara seslenen KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Mühendislik Fakültesi önüne Milli Muharip Uçağı Kaan’ın prototipinin kurulacağını açıkladı.

KTÜ'de Mühendislik Fakültesi önüne Milli Muharip Uçağı Kaan’ın prototipi kurulacak

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen “Mühendislik Fakültesi 2. Öğrenci Buluşması” yoğun katılımla gerçekleşti. Etkinliğe KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın yanı sıra akademisyenler, kurum temsilcileri, öğrenciler ve fakülte bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri temsilcileri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren KTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa Pürçek, “Bilindiği gibi pandemi sonrası ilkini gerçekleştirdiğimiz buluşmamızın konseptini bu yıl daha fazla genişleterek bütün paydaşlarımızla birlikte öğrencilerimizi bir araya getirmemizin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu buluşma vesilesiyle, her öğrencimizin muhakkak bir öğrenci kulübüne gitmesini ve üye olup çalışmalara katılmasını tavsiye ediyorum. Çünkü öğrenci kulüplerimiz pek çok başarılara imza atmakta ve ulusal ve uluslararası yarışmalarda öne çıkmaktadır. Kulüplerden aldığınız birikim ve kabiliyetleriniz mezun olduktan sonra sizleri iş hayatında da bir adım öne çıkaracağını ifade etmek isterim. Artık dünyada bilim, teknoloji ve inovasyon kavramları bir arada anılmaya başlandı. Dolayısı ile bizim mezun ettiğimiz öğrencilerimizin bu kavramlara aşina şekilde mezun olmalarını istiyoruz” dedi.

KTÜ'de Mühendislik Fakültesi önüne Milli Muharip Uçağı Kaan’ın prototipi kurulacakMEZUNLARA ‘SOSYAL TRANSKRİPT’ VERİLECEK
Prof. Dr. Gençağa Pürçek’in ardından öğrencilere seslenen KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, kendisinin de bir mühendis olduğunu hatırlatarak, “Bir mühendis olarak söylemek isterim ki 40 yıl önce böyle bir ortamımız yoktu. Bu manada çok şanslısınız. Gerçekten şuanda gerek hocalarımız gerek sizler proje yarışmaları, TEKNOFEST ve öğrenci kulüpleri ile daha etkin hale geliyorsunuz. Bizde Üniversite yönetimi olarak bu çalışmaları destekliyoruz. Daha fazla proje üretelim, öğrencilerimiz daha fazla sosyalleşsin. Öğrencilerimize bir müjde vereyim; mezunlarımıza “Sosyal Transkript” vereceğiz. Yani öğrencimiz mezun olduğunda diplomasına KTÜ onaylı ‘Bu öğrencimiz TEKNOFES grubunda çalışmıştır, yarışmalara girmiştir, şu skoru vardır, şu yetkinliği vardır’ gibi kapsamlı bir transkripti olacak. Okuldan sonraki hayatında bu transkripti öğrencimize fayda sağlayacak” diye konuştu.

ÇALIŞMA ALANLARINIZI İYİLEŞTİRECEĞİZ
Öğrencilere, yarışmalar ve kulüplerdeki çalışmalarla birlikte önce teorik bilgiye onunla birlikte pratik bilgiye ulaşılması tavsiyesinde bulunan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Bakın artık Türk gençliğine özgüven geldi. Artık ‘Biz yapabiliyoruz’ diyoruz. Daha iyisini yapıyoruz. 20 yıl önce Selçuk Bayraktar 4’üncü sınıfta kartondan bir uçak yapmıştı 10 metre gitmişti. Sonra ne yaptı dünya çapında işler ses getiren teknolojiler geliştirdi. Geçen Creatiny topluluğundan arkadaşlarımız şirket kurdu satış yapmaktalar. Bizim amacımız mühendislik fakültemizden girişimci ruhlar ortaya çıkarmak. İnşallah girişimler daha fazla olacak. Şimdi projemiz var; çalıştığınız yerleri iyileştireceğiz. Vakıfbank’tan belli bir bütçe aldık çalışma şartlarınızı daha iyi hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

KTÜ'de Mühendislik Fakültesi önüne Milli Muharip Uçağı Kaan’ın prototipi kurulacakDÜNYAYA ADALETİ TÜRKLER GETİRECEKTİR
Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ayrıca, Makine Mühendisliği Bölümü önünde bulunan Kıbrıs Gazisi Savaş Uçağı F-104 ile ilgili öğrencilerle anekdot paylaşarak şöyle konuştu: Makine Mühendisliği Bölümümüzün önünde Kıbrıs Gazisi savaş uçağı F-104 var. Şimdi biz bu uçağı 30 yıl önce oraya çıkarmıştık. Amerikan yapımı bir uçak. Biliyorsunuz Kıbrıs’ta soydaşlarımızı savunabilmek için biz bu uçaklarla müdahale ettik ve Amerika bize şunu dedi, ‘Benim savaş uçağımla Rumlarla savaşamazsın’ bize lastik vermediler. Şimdi biz kendi savaş uçağımızı üretecek noktaya geldik. Şimdi o uçağın yanına Milli Muharip Uçağımız Kaan’ın prototipini koyacağız. Milli uçağımızı da üreteceğiz, teknolojimizi de geliştireceğiz. Genç mühendislerimiz ve girişimciler sayesinde bu çalışmaları geliştirerek yolumuza devam edeceğiz. Malumunuz İsrail Filistin’de hastane vurdu. Savaşın bile hukuku var değil mi? Mesela bizim dedelerimiz savaştığında ağaca, çocuğa, kadına ve yaşlıya dokunmamış. Kime dokunmuş, elinde silahı olana. Şimdi bu İsrail yaşlı, kadın, çocuk demeden soykırım yapıyor. Bir hastane, bir üniversite bombalanabilir mi? Bu insanlık dışı bir vahşettir. Ben şunu söylemek istiyorum; dünyaya adalet gelecekse bunu Türkler getirecektir. Daha önce 20 milyon kilometrekareyi barışla adaletle yönettik, yine yönetiriz ve buna talibiz. Bu duygu ve düşüncelerle etkinliği düzenleyenlere ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederim.”

PLAKET TAKDİMİ GERÇEKLEŞTİ
Etkinlikte, katıldıkları program ve yarışmalarda ödül alan öğrenci kulübü temsilcileri ve danışman akademisyenlere plaket takdimi yapıldı. Amerika Robonation ROBOBOAT’23 Suüstü Yarışması’nda Dünya İkinciliği ödülü kazanan KTÜ Creatiny Kulübü Danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Serdar Özkaya, Dr.Öğr.Üyesi Rafet Çağrı Öztürk ve Su Üstü Takımı kaptanı Hacer Ceylan’a plaketlerini Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı takdim etti. Programda, TEKNOFEST 2023 8. TÜRKSAT Model Uydu Yarışması’nda Türkiye ikinciliği ödülü kazanan Uzay Kulübü danışmanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar ve YGM Uzay Kulübü kaptanı Yunus Gündüz’e, TEKNOFEST 2023 Uluslararası İnsansız Hava Araçları Kategorisi’nde “Askeri Personellere İstihbarat Toplamak” adlı proje ile Türkiye Üçüncüsü olan X2-KTÜUZAY Takımı kaptanı Ahmet Niyazi Koçak’a, TEKNOFEST 2023 Deneyap Kart Robolig Yarışması’nda Türkiye Üçüncüsü olan Uzay Kulübü KTÜ UZAY Takımı kaptanı Muhammed Said Bayat’a, TEKNOFEST 2023 Orta İrtifa Roket Yarışması’nda Türkiye Üçüncüsü olan Creatiny Kulübü danışmanları Doç.Dr. Dursun Murat Sekban, Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Yazgan, Dr. Öğr. Üyesi Harun Yanar ve Roket Takımı kaptanı Muhammed Efecan Baş’a, TEKNOFEST 2023 Hyperloop Yarışması’nda En İyi Takım Ruhu Ödülü kazanan Creatiny Kulübü Hyperloop Takımı kaptanı Abdulsamet Eskiyayla’ya plaket takdim edildi. Shell-Eco Marathon Europe & Africa Urban Concept Battery Electric Yarışması’nda Avrupa Altıncılığı ödülü ise; Teknofest TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda Verimlilik Pist Rekoru ödülü alan KTÜ Enerji Teknolojileri Topluluğu danışmanı Prof. Dr. Yasin Alemdağ ve takım kaptanı Ömer Usta’ya verildi.

KTÜ'de Mühendislik Fakültesi önüne Milli Muharip Uçağı Kaan’ın prototipi kurulacakSTANTLAR GEZİLDİ, BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPILDI
Etkinlikte yapılan konuşmalar ve plaket takdiminin ardından Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı stantları gezdi. Gün boyunca katılımcılar ile kurum, kuruluş ve öğrenci kulüpleri tarafından kurulan stantlar yakından incelendi. Öğrenciler ve akademisyenlerin bilgi alışverişinde bulunduğu program hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber