KTÜ'de dev konferans! Bilim insanları ve araştırmacılar buluşacak

Bilim insanları ve araştırmacılar Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) bir araya gelecek.

KTÜ'de dev konferans! Bilim insanları ve araştırmacılar buluşacak

Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Dynamic Academy ev sahipliğinde Uluslararası İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Konferansı (ICEARC'23) 12-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) geleneksel olarak iki yılda bir düzenlenen 3. Uluslararası İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Konferansı (ICEARC'23) bu yıl 12-14 Ekim 2023 tarihleri arasında saat 10.00’da KTÜ ve Dynamic Academy ev sahipliğinde Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

14 faklı ülkeden 400’den fazla araştırmacı ve bilim insanının katkı sunacağı konferansa; Ülkemizden 49 şehir ve 84 farklı üniversiteden katılım sağlanacak. Konferansta, toplam 50 oturum ile sunumlar gerçekleştirilecek, İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık bilimlerinde yeni teknoloji ve yöntemler tartışılacak.

TÜRKİYE’DE DEPREM GERÇEĞİ KONUŞULACAK

Yoğun katılımın yaşanacağı ön görülen ICEARC'23 toplantısında ayrıca; 6 Şubat 2023'te yaşanan ve asrın felaketi olarak tarihe geçen Kahramanmaraş merkezli depremler özelinde ülkemizde deprem gerçeği ve alınması gereken önlemler "6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri: Türkiye'nin Deprem Gerçeği ve Alınacak Önlemler" konulu panel ile masaya yatırılacak. Panele kamu kurumlarından ve bilim camiasından deprem üzerinde çalışan önemli isimler katkıda bulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber