KTÜ'de Beslenme ve Diyetetik Bölümü Laboratuvarı açıldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Laboratuvarının açılış töreni gerçekleştirildi.

KTÜ'de Beslenme ve Diyetetik Bölümü Laboratuvarı açıldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Laboratuvar açılış töreni Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın katılımı ile gerçekleşti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Laboratuvar açılış töreni yoğun katılımla gerçekleşti. Açılışa Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemil Rakıcı, Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Bahittin Kahveci, KTÜ Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Şeyda Özgenç Yılmaz, dekan yardımcıları, daire başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Bahittin Kahveci beslenmenin önemine vurgu yaparak, “Beslenme bilimi özellikle son dönemde küresel açıdan çok önemli hale geldi. Bu anlamda bölümümüzde yetişecek gençlerimizin fiziki alanlarının kaliteli olması iyi sonuçlar doğuracaktır. Laboratuvarlarımızın hayırlı olmasını diliyor, verdiği desteklerden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Hamdullah Çuvalcı ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

‘TOPLUM SAĞLIĞINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ’
Açılışta katılımcılara seslenen Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ise uygulama merkezlerinin öğrencilere büyük katkı sağladığını belirterek, “Üniversite olarak her zaman sağlığa önem verdik. Tıp Fakültemize gerek kadro gerek altyapı olarak desteğimizi veriyoruz. Bizim birinci amacımız; üniversitemizin yetkin, kaliteli çağdaş öğrenci yetiştirmek. En büyük arzum üniversitemizde öğrencilerimizi pratik uygulamalarla bütünleştirmek. Geçtiğimiz ay Fizyoterapi merkezimizin uygulama birimlerini açtık. 2 milyona yakın bir para verildi. Bu laboratuvarlarımız içinde 2 milyona yakın para harcadık. Burada toplum sağlığına önemli katkılar sağlayacak gençlerimizi yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

PROJE ÇALIŞMASINA DİKKAT ÇEKTİ
Açılışı yapılan laboratuvarla birlikte KTÜ bünyesinde proje çalışması yapılması gerektiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Laboratuvarlarımızda artık besinler üzerinde detaylı analizler ve değerlerine kadar ölçümler yapılabilecek. Örneğin; bizim Somon balığımız var. 9 ayda Trabzon’dan 120 Milyon Dolar Somon ihracatı yapıldı. Beslenme ve Diyetetik Bölümü için önemli bir proje olabilir; Yerli Somon balığımızı incelenebilir. Besin değeri, faydası dünyaya tanıtılabilir. Aynı şekilde fındık için de bu geçerli. Öğrencilerimiz pratik yapsın fakat hocalarımız öncülüğünde aynı zamanda proje bazlı çalışmalarda da bulunalım” diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın konuşmasının ardından Beslenme İlkeleri Laboratuvarı, Besin Kimyası Laboratuvarı, Temel Kimya ve Antropometri Laboratuvarı olmak üzere dört uygulama noktasının açılışı yapıldı. Açılış, laboratuvarların incelenmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber