KTÜ'de akademik hayata beyaz adım: Yeni araştırma görevlilerine anlamlı tören

KTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde 2025 yılında göreve başlayan araştırma görevlilerine, akademik sorumluluklarını simgeleyen “Önlük Giydirme” töreni düzenlendi.
KTÜ'de akademik hayata beyaz adım: Yeni araştırma görevlilerine anlamlı tören

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, 2025 yılında göreve başlayan Arş. Gör. Kaan Görkem Elri, Arş. Gör. Oğuzhan Çuvalcı ve Arş. Gör. Mücahit Oflaz için anlamlı bir “Önlük Giydirme” törenine ev sahipliği yaptı. “Sensör ve Dedektör Araştırma Laboratuvarı”nda düzenlenen törende, genç akademisyenlerin bilim yolculuğundaki ilk adımları simgesel olarak önlükleriyle taçlandırıldı.

Törene KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Varol, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ferdi Cihangir, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aykut Çanakçı ile bölüm akademisyenleri ve araştırma görevlileri katıldı.

beyaz-adim-2.webp

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, genç araştırmacılara önlüklerini bizzat giydirerek yaptığı konuşmada, akademik hayata etik değerler temelinde sevgi ve saygıyla yaklaşmanın önemini vurguladı. “Üretmekten ve paylaşmaktan vazgeçmeyin,” diyen Çuvalcı, araştırma görevlilerine başarı dileklerini iletti.

Dekan Prof. Dr. Temel Varol ise törende duygularını şu sözlerle paylaştı: “Bu tören, fakültemiz bünyesinde ilk kez gerçekleştiriliyor ve bu yönüyle çok özel. Giyilen bu önlükler sadece birer sembol değil; aynı zamanda sorumluluk ve aidiyetin de birer göstergesi.”

Akademik camiada bir gelenek haline gelmesi beklenen tören, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

beyaz-adim-3.webp

beyaz-adim-4.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir