KTÜ’de 100. yıla özel panel

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Cumhuriyetin 100. yılına özel panel düzenlendi.

KTÜ’de 100. yıla özel panel

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde “100. yılında Cumhuriyeti Anma ve Anlama Paneli” düzenlendi. Panele yoğun katılım yaşandı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Tarih Bölümü tarafından “100. yılında Cumhuriyeti Anma ve Anlama Paneli” düzenlendi. Panele, Trabzon Vali Yardımcısı Dr. Ali Yılmaz, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, bölüm başkanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

ktude-cumhuriyet-paneli-1.jpg

Edebiyat Fakültesi önünden akademisyenler ve öğrencilerin Türk bayraklı yürüyüşü ile başlayan program, Nazım Terzioğlu Amfisi’nde devam etti. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmed Alaaddin Yalçınkaya’nın yaptığı panelde ilk olarak Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Doç. Dr. Ahmet Köksal, kavramlar üzerinden Avrupa'da ve Osmanlı Devleti'nde “Cumhuriyetin fikri temelleri” hakkında bilgi verdi.

CUMHURİYETİN KAZANIMLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Daha sonra Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Üçüncü, Türkiye'de cumhuriyetin ilanına giden süreci aşamalarıyla ortaya koyarak, Cumhuriyetin kazanımlarını verdiği somut örneklerle açıkladı. Prof. Dr. Alaaddin Yalçınkaya ise genel değerlendirmelerde bulunarak Cumhuriyetin Türk milleti için en iyi rejim olduğuna değindi. Panelin ardından değerlendirme de bulunan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Cumhuriyetin önemine değinerek düzenlenen panel nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti. Program, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın Prof. Dr. Mehmed Alaaddin Yalçınkaya, Doç. Dr. Ahmet Köksal ve Prof. Dr. Uğur Üçüncü’ye katılım belgesi takdimi ile sona erdi.

ktude-cumhuriyet-paneli-2.jpg

ktude-cumhuriyet-paneli-3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber