KTÜ Tıp'ta istifa! Başhekim bıraktı...

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Kavgacı, görevinden istifa etti.

KTÜ Tıp'ta istifa! Başhekim bıraktı...

HABER61 - HABER SERVİSİ - LEVENT USTABAŞI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde Başhekim olarak görev yapan Prof. Dr. Halil Kavgacı, görevinden istifa etti. 

Son günlerde ülke genelinde tıp fakültelerinde yaşanan mali sorunlar, KTÜ Tıp Fakültesindede derinleşti. Bu sorunlar nedeniyle yönetimsel anlamda ciddi sıkıntılar yaşandı. KTÜ Tıp Fakültesi’nde ki sorunların günden güne büyümesi ve iç huzursuzluğun artması istifayı getirdi.

Başhekim Prof. Dr. Halil Kavgacı istifa ederken eşi başhemşire Ayşe Kavgacı’nın da görevini bıraktığı öğrenildi.

Halil Kavgacı çevresine, "Bir türlü sorunlara çözüm bulamıyoruz. Ciddi sıkıntılar yaşadık. Hatta ailemle sağlığımızı kaybetme noktasına geldik. Buna müsade edemezdik! Çözüm için ne yapsak olmadı. Her kapıyı çaldım. Olmadı" dediği öğrenildi.

100 milyon liradan fazla borcu olan KTÜ Tıp Fakültesi’nde mali anlamdaki sorunlar nedeniyle hastalardan sağlık malzemesi istendiği bile gündeme gelmişti.

Buna rağmen ne Sağlık Bakanlığı'ndan ne de YÖK’den bir rahatlatıcı hamle yada destek gelmedi. Bazı uygulamaların çözümden çok sorun üretmesi, verilen hizmet sırasında ücretlerin yarı yarıya düşük olması ve bu nedenle sağlık malzemelerinde dahi hastanenin zarar etmesi bardağı taşıran son damla olduğu öne sürüldü.

KTÜ Tıp Fakültesi’nin Doğu Karadeniz Bölgesi’nden bir çok noktasından hasta geliyor olmasına rağmen neden yalnız bırakıldığı tartışma konusu olurken bir iddiaya göre fakültelerin sağlık bakanlığına bağlanacağı ve bu yönde çalışma olduğu ifade ediliyor. Yalnız bu olacak mı olmayacak mı belli olmaması belirsizliğini koruması, günden güne vasıflı, konusunda uzman, alanında çok başarılı sağlık personellerinin de kaçmasına neden oluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber