KTÜ-Şehir İş Birliği Toplantısı yapıldı

KTÜ-Şehir İş Birliği Komisyonu ilk toplantısını yaptı.

KTÜ-Şehir İş Birliği Toplantısı yapıldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), şehir ile bütünleşerek iş dünyası, kurum ve kuruluşlar ve diğer paydaşlar ile iş birliği yapmasını, ilişkilerini geliştirmesini ve şehrin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla oluşturulan KTÜ-Şehir İş Birliği Komisyonu ilk toplantısını, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı başkanlığında gerçekleştirdi.

KTÜ-Şehir İş Birliği Toplantısı yapıldı

Toplantının açılış konuşmasında, “Güzel bir başlangıç için bugün buradayız. Şehrimizin kurum/kuruluşları ile devam eden mevcut iş birliklerimiz bulunmakla birlikte şehrimiz için daha fazla ne yapabiliriz? Çünkü şehrimizin Üniversitemize; Üniversitemizin de şehrimize ihtiyacı var. Amacımız, siz kurum/kuruluş temsilcileri ile bir araya gelerek istişarede bulunup şehrimize nasıl daha iyi bir hizmet verebiliriz? sorusunun yanıtını hep birlikte bulmak. Bu noktada, üniversiteler sadece kaliteli ve nitelikli birer eğitim yuvası değil, aynı zamanda şehrimizin şansıdır. KTÜ dünyanın her yerindeki mezunları, mevcut öğrencileri ve akademik ve idari personeli ile büyük bir aile. Onlar için daha fazla ne yapabiliriz? Amacımız; şehrimize, bölgemize, ülkemize hizmet etmek…” sözlerine yer veren Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Üniversite bünyesinde yürütülen bilimsel çalışmalar ve yaşanan gelişmeler hakkında güncel değerlendirmelerde bulunarak Üniversitenin kurumsal misyonu ve vizyonu çerçevesinde; Akademik ve İdari Birimler (personelin durumu, öğrenciler ve öğrenci faaliyetleri) ile ilgili istatistiki bilgiler, Ar-Ge çalışmaları, Bilimsel Araştırma Projeleri, Üretim Merkezleri ve Araştırma Laboratuvarları kapsamında devam eden çalışmalar, planlanan inşaatların durumu, ticarileşme potansiyeline sahip olan projeler, iç ve dış paydaşlar ile yapılan iş birliği protokolleri konusunda önemli bilgiler aktardığı sunusunun ardından toplantıya katılım sağlayan kurum/kuruluş temsilcilerinin, geliştirilebilecek iş birlikleri konusundaki sorularını cevaplandırdı. 

KTÜ-Şehir İş Birliği Toplantısı yapıldı

Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlıkları, Trabzon Barosu, Trabzon Kent Konseyi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü; Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, T.C. İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürlüğü, Trabzon Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Trabzon İl Şube Müdürlüğü, Maden Tetkik ve Arama Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüğü,  Devlet Malzeme Ofisi Trabzon Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ Trabzon Bölge Müdürlüğü, Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı, KOSGEB Trabzon Müdürlüğü, Trabzon İl Müftülüğü, Trabzon Devlet Tiyatrosu, İller Bankası Bölge Müdürlüğü, TRT Trabzon Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu, Aksa Karadeniz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Arsin Organize Sanayi Bölgesi, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi, Meslek Odaları (Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Bölgesel Turist Rehberleri Odası, Trabzon Elektrik Mühendisleri Odası, Trabzon Mimarlar Odası, Trabzon İç Mimarlar Odası, Trabzon Tabip Odası, Trabzon Orman Mühendisleri Odası, Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası, Trabzon Jeofizik Mühendisleri Odası, Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası, Trabzon Eczacı Odası) temsilcileri ile basın mensupları ve KTÜ-Şehir İş Birliği Komisyonu Üyesi akademisyenlerden oluşan yaklaşık 70 temsilcinin iştirak ettiği ve şehrin tüm dinamiklerinin harekete geçirilmesi noktasında önemli işler başarılacağı konusunda görüş birliğine varılan toplantı, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

KTÜ-Şehir İş Birliği Toplantısı yapıldı

KTÜ-Şehir İş Birliği Toplantısı yapıldı

KTÜ-Şehir İş Birliği Toplantısı yapıldı

KTÜ-Şehir İş Birliği Toplantısı yapıldı

KTÜ-Şehir İş Birliği Toplantısı yapıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber