Rektör Hamdullah Çuvalcı açıkladı! İşte KTÜ'de kontenjan doluluk oranı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hamdullah Çuvalcı basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Rektör Hamdullah Çuvalcı açıkladı! İşte KTÜ'de kontenjan doluluk oranı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ sahil tesislerinde düzenlenen basın toplantısında üniversite hakkında bilgiler verdi.

Çuvalcı toplantıda, üniversitenin gelecek ile ilgili hedefleri, mevcut durumu ve son 1 yılda yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Yeni projeler hakkında ve akademik atamalardan bahseden Çuvalcı, değerlendirmelerde bulunarak gazetecilerin sorularını cevapladı.

Düzenlenen basın bilgilendirme toplantısına, Prof.Dr. Cemal Rakıcı, Prof.Dr. Halil İbrahim Okumuş, Prof.Dr. Akif Cinel ve Genel Sekreter Prof.Dr. Bünyamin Er katıldı.

ktu-doluluk-orani-2.jpg

Prof Dr. Hamdullah Çuvalçı açıklamalarında, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin 2023 YKS ile kontenjanlarına yerleştirme oranının yüzde 99,08’e ulaştığını, 95 farklı ülkeden 1.614 yabancı uyruklu öğrencinin geldiğini kaydetti.

Aynı zamanda deprem felaketinde hayatını kaybeden KTÜ’lü öğrencileri anarak başsağlığı diledi.

Prof Dr. Hamdullah Çuvalçı, görsel sunumla güçlendirdiği bilgilendirme toplantısında üniversitede meydana gelen gelişmeleri ve başarıları sıralamasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Çuvalçı'nın açıklamaları şu şekilde, “Mevcut durumda şu an da 12 fakültemiz var. 6 enstitü, 1 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu ile eğitim öğretime devam ediyoruz. Toplam öğrenci sayımız 33 bin 132 kişi. Bunların 18 bin 459’u fen ve mühendislikte, sağlık bilimlerinde 5 bin 295, sosyal bilimlerde 9 bin 378. Master ve doktorada ise 5 bin 193 öğrencimiz bulunmakta. Ön lisansta ise 5 bin 294 öğrencimiz var.

Bu yıl öğrencilerin bizi tercih etme sebebi ile ilgili anket yapıp ölçeceğiz. Teknik bölümlerde ise büyük bir ilgi alaka var. Yüzde yüzlük bir doluluk var. Amerika’dan bile 7 öğrencimiz var. Daha çok Asya ülkelerinden tabii. Mezun sayımız 252.400. Her yerde KTÜ’lü var. İnsan memnun oluyor. 5 bin 600 civarında personelimiz var.

AR-GE’ye baktığımızda 81 TÜBİTAK projemiz devam ediyor. Toplamda AR-GE’ye harcadığımız para ise 223 milyon TL’lik bir rakam.
KTÜ’de 1 yılda 955 bin 572 hasta tedavi gördü. Acil poliklinik sayısı, 114 bin 060, PED 588, Yoğun Bakım Doluluk oranı, yüzde 56.40, serviste yatak doluluk oranı yüzde 78,12."

FARABİ HASTANESİ’NDE SON 1 YILDA TAMAMLANAN FAALİYETLER
Farabi Aktüel Dergisinin 3. Sayısı yayınlandı. Sağlık turizmi alanında 3 firma ile daha anlaşma yapıldı. Yeni sekretarya ofisleri kuruldu. Yara bakım polikliniği faaliyete geçti. Psikiyatri servisi yeniden açıldı. Acil kırmızı sarı yeşil alanlar yenilendi. Kan bankası yeni yerine taşındı. Kantin önlerinin bekleme alanları üzeri kapatıldı. Anjiyo ünitesi yenilendi.Radyoloji okuma ve eğitim salonları ve sekreter alanları yenilendi.

FARABİ HASTANESİ’NDE DEVAM EDEN FAALİYETLER
Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Doğumhane'nin yenilenmesi tamamlanması. Çocuk hastanesinin inşaatının Fiziki olarak tamamlanması. Çocuk acil ünitesinin yenilenmesi. Akupunktur hizmeti verilmesi. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Doğumhanenin yenilenmesi. Sağlık turizmi ofislerin inşaat imalatları. Sağlık turizmi için ayrı servis oluşturulması.

ktu-doluluk-orani-3.jpg

KTÜ sıralaması hakkında konuşan Rektör Çuvalçı,"Türkiye sıralamasın baktığımızda 21’deyiz. Bazen diyorlar KTÜ ilk 20’ye giremedi diye. Bunu bir anda değiştiremiyorsun. 21’de olmamamız lazım. Bu bir süreç. Buralarda 40 yılda geldi. Bir anda olacak bir şey değil. " dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber