KTÜ Rektörü Çuvalcı: “Biz Avrupalılardan çok zekiyiz”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı 2026 kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileriyle söyleşi gerçekleştirdi.
KTÜ Rektörü Çuvalcı: “Biz Avrupalılardan çok zekiyiz”

Trabzon’da KTÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen söyleşi programına Rektör Hamdullah Çuvalcı, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve öğrenciler katıldı.

ÇUVALCI, “AVRUPALI ROBOT GİBİDİR. BİZ ONLARDAN DAHA ZEKİYİZ”
Söyleşide konuşan Rektör Çuvalcı, “Bizim zamanımızda Cep telefonları yoktu, hiçbir şey yoktu. Dijital ortam yoktu bir de. Onun için bu manada çok şanslısınız. Dokap'ta Kariyer Fuarı düzenledik. Oraya gelen firmaları gördünüz. Orada staj ve iş imkanları gerçekten çok önemli. 

​Gençlere güveniyoruz. Savunma ve hava teknolojisinde TEKNOFEST gençliğimizin gösterdiği başarı gerçekten takdire şayan. Destek verildiğinde, ortam yaratıldığında Türk gençliği, dünyada en güzel gençlik. Çünkü neyi nasıl yapacağını iyi biliyor.

​Batılı, Avrupalı robot gibidir; alır ve düzeltir ama ters geldiğinde bir ürün, ne yapacağı konusunda kafası karışır. Onun için bu manada biz onlardan zekiyiz. Sadece biraz disiplinli olmamız lazım, kural ve müfredata biraz uymamız lazım. Bu noktada biraz sıkıntılarımız var. TEKNOFEST yarışmalarında Dünya çapında, dünya ikincisi olan insansız araç, otonom dünya ikincisi olan ekibimiz var.

Şu anda teknoparkta şirket kuranlar var. Sosyal bilimlerde de TÜBİTAK 2205 programı var. Bu manada fırsatları iyi değerlendirelim.”
şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum