KTÜ'lü ekip o yarışmaya gitti!

Geçen yıl 100 km’de 1 lira yakıt yaktılar hedefleri 50 kuruş yakmak.

KTÜ'lü ekip o yarışmaya gitti!
Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı 

İzmir Körfez Pisti’nde 6 Ağustos - 7 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında Hidromobil ve Elektromobil branşlarında KTÜ ekibi de  yarışacak.

100 KM’DE 50 KURUŞ

Grubun ismi Enerji Teknolojileri Topluluğu olacak elektrikli araçlarının adı ise Sirius. Hidrojenli araçlarının ismi CSV olacak. Elektrikli araçta Mitsuba marka 3kw motor olacak. Geçen yıl o motorla 100km'de 1 lira yakıt yaktılar hedefleri ise 100 km’de 50 kuruş yakma…

KOMPOZİT MALZEMELER

Aracın rüzgar direnç katsayısı çok düşük olacak şekilde tasarlandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Enerji Teknolojileri Topluluğu öğrencilerinin tasarlayıp kompozit malzemelerden üretilen SİRİUS, TÜBİTAK tarafından düzenlenen alternatif enerjili araçlar kategorisinde yarışmak üzere pist alanında yerini alacak. 

ARACIN ÖZELLİKLERİ 

Araç yaklaşık olarak 200 kg olmakla birlikte, araç için alkol, park, sıcaklık, yağmur, ışık, dengeleme, emniyet kemeri sensörleri de uygulandı.

EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ

KTÜ ekibinde yer alan Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Celal Adanur, projelerini daha da geliştireceklerini ifade ederek, “Yarışmada Trabzon’u ve KTÜ’yü en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber