KTÜ heyetinden Erzincan'daki maden sahasında inceleme!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) heyeti Erzincan’daki maden sahasında inceleme yaptı.

KTÜ heyetinden Erzincan'daki maden sahasında inceleme!

Erzincan’ın İliç ilçesinde bir maden sahasında meydana gelen toprak kayması sonucu kayıp 9 işçiyi arama çalışmaları sürürken, KTÜ’lü akademisyenler bölgede incelemelerde bulundu.

İliç ilçesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren maden sahasında 13 Şubat 2024 tarihinde meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçi kayboldu. Yaşanan facianın ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi (UYGAR) Müdürü Prof. Dr. Arzu Fırat Ersoy ve beraberindeki Yönetim Kurulu, Danışma Kurulu ve Çalışma Grubu Üyesi akademisyenlerden oluşan ve içerisinde Prof. Dr. Hakan Ersoy, Prof. Dr. Kerim Aydıner, Doç. Dr. Zekai Angın, Dr. Öğretim Üyesi M. Oğuz Sünnetci ve Öğretim Görevlisi Dr. Murat Karahan’ın yer aldığı heyet, maden sahasında incelemelerde bulundu.

14 Şubat 2024 tarihinde yapılan incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Heyelan UYGAR Müdürü Prof. Dr. Arzu Fırat Ersoy, “KTÜ Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bu kütle hareketinde, LİDAR teknolojisine sahip İnsansız Hava Aracı ile ölçümler almak ve detaylı bir şekilde çalışmak için görevlendirildik. Saha çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

Prof. Dr. Ersoy, alanda yaptıkları çalışmaların ardından hazırladıkları raporu kısa süre içerisinde üniversite Rektörlüğüne ve kamuoyuna sunacaklarını ifade etti.

KTÜ heyetinden Erzincan'daki maden sahasında inceleme!

KTÜ heyetinden Erzincan'daki maden sahasında inceleme!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber