KTÜ Farabi Hastanesi’nden bir yenilik daha! Kopan Parmaklar Trabzon’da onarılıyor!

KTÜ Farabi Hastanesi’nde 1 hafta içerisinde kopan iki parmak onarıldı.

KTÜ Farabi Hastanesi’nden bir yenilik daha! Kopan Parmaklar Trabzon’da onarılıyor!

Bölge El Cerrahi Merkezi olarak yetkilendirilmiş bulunan KTÜ Farabi Hastanesi kritik ameliyatlar gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz Şubat ayında bir hafta arayla KTÜ Farabi Hastanesi’ne Artvin Borçka ve Trabzon Of ilçelerinden acil olarak yönlendirilen parmak kopması vakaları başarıyla yerlerine dikildi.

Of ilçesinden baş parmağını avuç içi hizasından koparan N.S isimli hasta, acilen KTÜ Farabi Hastanesi’ne yönlendirildi. Bu tür vakalarda, kopan organın kanlanıp canlanması için uygun damar bulunarak dikilmesi, tedavi sürecinin en kritik safhalarından biri olduğu belirtilerek, çok parçalı yaralanma olması nedeniyle uzman ekip onarım yapılacak damar bulmakta oldukça zorlandı.

Prof. Dr. Murat LİVAOĞLU liderliğindeki plastik cerrahi ekibi yaklaşık 8 saat süren zorlu bir operasyon sonunda kopan parmağı yerine dikmeyi başardı. Hasta 1 hafta süren servis takibinin ardından ayaktan takip edilmek üzere taburcu edildi.

Aynı hafta içerisinde bu kez 112 acil komuta tarafından hastaneye Borçka’dan danışılan M.S isimli bir hastanın da el baş parmağı tırnak seviyesinden kopmuştu. Acil olarak KTÜ Farabi Hastanesi’ne sevki kabul edilen hasta, ilk müdahalenin ardından hemen operasyona alındı. Oldukça uç seviyeden kopan parmağı yerine dikmek için beslenmeyi sağlayacak damar bulmak oldukça zorlanıldı.

Prof. Dr. Muhammet URALOĞLU liderliğindeki plastik cerrahi ekibi kopan parçayı yaklaşık 4 saat süren bir operasyonun ardından yerine dikmeyi başardı. Hasta serviste yaklaşık 1 hafta takip edildikten sonra taburcu edildi.

Bölge El Cerrahi Merkezimizin yaptığı bu ameliyatlarda onarımları yapılan damarların çapları yaklaşık birkaç saç teli kalınlığında olduğu belirtildi.

Ameliyatlar sırasında hastaneye ait son teknoloji cihazlar yardımıyla “Süper Mikrocerrahi Tekniği” uygulandı. Ülkemizde kısıtlı sayıdaki merkezde uygulanmakta olan Süper Mikrocerrahi Tekniği, KTÜ Farabi Hastanesi Plastik Cerrahi Ekipleri tarafından başarıyla uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber